Wednesday, August 21, 2013

tavuklu krep,mantar sote ile birlikte...





Evdeki ahalinin en sevdiği lezzetlerden biri,süper bir misafir yemeği...Lezzetimi tabii ki muhteşem :))))


mantarlarımız kastomonu pazarından...tilki mantarı deniyormuş kendilerine.biz çok sevdik bu mantarıda...tereyağında soteleyip tuz ve karabiberle tatlandırdım.indirmeden hemen evvel dereotu ve taze soğan doğrayıp altını kapattım.aynı şekilde siz,kültür mantarıylada yapabilirsiniz...






krep için ise:150 ml su,


                   150 ml süt,


                   125 gr un(1 dolu bardak kadar),


                   1 yumurta,


                   1 çay kaşığu tuz,


                   1 tatlı kaşığı kuru fesleğen...






 tavuk sote için:1 kg kemiksiz buttan jülyen doğranmış tavuk eti,


                       1 adet rendelenmiş havuç,


                       1 adet rende kabak,


                       2 adet orta boy piyazlık doğranmış soğan,


                       1,5 tatlı kaşığı tuz,


                      1 çay kaşığı karabiber,


                       100 ml.krema






az sıvıyağda soğanlarımızı kavuruyoruz,içine rende havuç ve kabağımızıda beraber kavurmaya devam ediyoruz.içine tavuklarımızı ilave ediyoruz. tavuklarımızda kavrulduktan sonra içine tuz,karabiber ve kremamızı ilave ediyoruz.kremayla beraber pişirip hafif koyulaştıktan sonra altını kapatıyoruz.






krep malzemelerimizi hazırlayıp orta boy tavamızı ısıtıyoruz.ilk krepte hafifçe yağlıyoruz tavamızı sonrasında gerek olmuyor zaten.6 adet krep elde ediyoruz.hepsini pişirip kenara alıyoruz






kreplerimizin içine tavuklarımızı paylaştırıyoruz.içlerine 1 er parça kaşar peyniri yerleştirip kalınca sigara böreği sarar gibi sarıyoruz.üstüne kaşar peyniri serpip 200 derece fırında penir eriyene kadar tutup servis yapıyoruz.








No comments:

Post a Comment