Tuesday, August 6, 2013

Cızlama Krep Tarifi



Cızlama  Krep Nasıl Yapılır?

Benim çocukluğumdada şimdilerdede hep sabah kahvaltılarının şahıydı. Sıkıştığımızda çocuklara sorsak hemen Cizlama diyerek istekde bulunurlar. Krep dediğimiz bizim cizlemelerimiz , akıtmalarımız tatlı ve tuzluda yapılabiliyor. Özellikle öğrenciler eminim çok yapıyorlardır.Dürüm yapıp içlerine istediği malzemeleri koyup güzel bir pazar kahvaltısında. Öğünlerde, kalın yapılınca içine bol malzemeli sarılarak fırında yemek gibi. İşde bizim kurtarıcımız KREP.



cizlama krep tarifi 1

Cızlama Krep Hamuru için Malzemeler:

1 Su bardağı Süt

1 yumurta

3 çorba kaşığı kadar un

tuz yada toz şeker

Kullanacağınız tatlı yada tuzluya göre içine beyaz peynir kırıklarıda konulabilir.

(Ölçü 4 adet krep içindir)

1 çorba kaşığı sıvı yağ



Cızlama Krep Hamuru Yapılışı



Derin bir kaba sütü , yumurtayı koyup çırpalım. Yavaş yavaş un ilave edip boza kıvamından az cıvık bir hamur elde edelim. Tuz ilave ederek iyice çırpalım. Blender kullanabilirsiniz.



Krep tavamıza yada teflon tavaya çok az sıvı yağ gezdirip heryerine değmesini sağlayalım. 1 kepçe krep hamurumuzdan alıp tavamızın ortasına dökelim ve kaşıkla kenarlaraına dağıtalım. Krep kesinlikle kızarmaz. Kızarmasını beklersek kurur. Beyaz hafif kızarması yeterlidir. Tavanızı biraz sallıyarak çok harlı olmayan ateşde pişirelim ve tahta spatula yardımı ile çevirelim. Arkalı önlü hafif kızarınca alalım.


cizlama krep tarifi 2


İsterseniz hamuru ayrı ayrı yapıp bir şekerli bir tuzlu olursa iç malzemelerine reçel , kakaolu fındık kreması , bal gibi tatlı sürerek rulo yapabilir. İster pişirdiğiniz sucuk , sosislerle rulo yapabilir. Domates peynir ve maydanozlarla süsleyebilirsiniz.




cizlama krep tarifi 3


 


Cizleme Krep Tarifi


                                                         Nursevince



No comments:

Post a Comment