Sunday, August 11, 2013

SEBZELİ KREP


11. TARİFİN ADI:  SEBZELİ KREP

       GÖNDEREN: LEZZET ADASI


sebzeli krep 1
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için  TIKLAYINIZ .

Krep malzemeleri: 



1 su bardağı süt

1,5 su bardağı su

2 su bardağı un

1 adet yumurta

½ çay bardağı sıvı yağ

biraz tuz




Krep iç harç malzemesi:

1 adet havuç

1 adet büyük patates

1 adet kuru soğan

½ su bardağı bezelye

tuz, karabiber, pul biber, kekik

sıvı yağ

kaşar peyniri

et

Hazırlanışı: bütün krep malzemelerimizi karıştırma kabına alıp güzelce çırpıyoruz. yanmaz tavamızda arkalı önlü kızartarak hazırlıyoruz.

Daha sonra patates, havuç ve soğanlarımızı küçük kare şeklinde doğrayıp hazırlıyoruz. Pişirme kabımızda küçük doğranmış etimizi kendi suyunda pişiriyoruz. Etler piştikten sonra az miktarda yağımızı ve soğanlarımızı ekliyoruz. Soğanlar pembeleşene kadar kavuruyoruz. Soğanlar kavrulduktan sonra havucumuzu ekleyip 2-3 dakika daha kavurup patateslerimizi ekliyoruz. Patateslerde kavrulduktan sonra bezelyemizi, baharatlarımızı ve ½ su bardağı suyumuzu ekleyip tenceremizin ağzını kapatıyoruz. sebzelerimiz yumuşayana kadar pişirmeye devam ediyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.

Krepimizi düz bir zemine serip, pişirdiğimiz harcımızdan krepimizin ortasına arzu ettiğimiz miktarda koyup karşılıklı kenarlarını üst üste getirerek katlıyoruz ve ters çevirip fırın kabımıza yerleştiriyoruz. Üzerine kaşar dilimleri yerleştirip, kaşarlar kızarana kadar fırında bekletiyoruz. Arzu ederseniz domates sosuyla servis edebilirsiniz, daha lezzetli oluyor. AFİYET OLSUN…

No comments:

Post a Comment