Saturday, August 3, 2013

SEBZELİ KREP


 Malzemeler:

Krep Malzemeleri:


* 2 yumurta


* 1 su bardağı süt


* 2-3 yemek kaşığı un


* Tuz



sebzeli krep 1
Krep Yapılışı: Bütün malzemeler karıştırın.İyice çırpın.Yanmaz tavaya azıcık (birkaç damla) yağ koyun.Tavadaki yağ kızınca içine bir kepçe malzemeden dökün.Krebin üzeri iyice pişince bir tabak ile ters çevrin, diğer tarafınıda aynı şekilde pişirin. Malzeme bitene kadar aynı işleme devam edin. İstediğiniz malzeme ile servis yapabilirsiniz.

Afiyet Şeker Olsun.


sebzeli krep 2
Krepin İç Malzemeleri: İçine istediğiniz sebzeyi küçük küçük doğrayın soğanla iyice kavurun, pişen kreplere rulo yaparak sarın tepsiye dizin üzerine bol kaşar rendeleyin, 180 derecede 15-20 dk pişirin sıcak sıcak servis yapın.

Afiyet Şeker Olsun.


sebzeli krep 3



NOT:


* Krep yaparken kişi başı bir yumurta hesaplanır.


* Krep yapılacak tava orta büyüklükte olmalıdır.


* Krepleri ister tuz ister şeker ilave edebilirsiniz.


*Tatlı veya tuzlu krepler oluşur.


* Krep yaparken biraz karbanotta koyuyorlar ama ben hiç koymam,iyi netice alıyorum.


* Pişmesini kontrol altında tutmalıdır.


* Krebi tavaya döktükten sonra kerebin üzerindeki bütün kabarcıkların pişmesi tamamlanınca


ters çevirerek diğer tarafını pişirin.


* Krep kıvamı ne çok koyu nede çok cıvık olmalıdır.


* Krep kıvamı kaşıktan akıtırken, kaşıkta kalacak şekilde olmalıdır.


* Krep her türlü malzemeye katık yapılabilir.


* Reçelli, Sarelleli, Peynirli, Salçalı, lorlo, Zeytinli, Ispanaklı, Kaşarlı gibi malzemelerle sarılıp yenebilir.



sebzeli krep 4
AYLAK KÜSEN AYLAK BARIŞIR

sebzeli krep 5

No comments:

Post a Comment