Monday, August 19, 2013

OTLU KREP DÜRÜMLERİ



otlu krep durumleri 1


Malzemeler

4 su bardağı süt

4 tane yumurta

2 su bardağı un

2 çay kaşığı tuz

2  yemek kaşığı eritilmiş tereyağ

içi için

1 tane soğan

3 yemek kaşığı sıvıyağ

yarım kilo ıspanak

yarım demet maydanoz

yarım demet dereotu

2-3 dal taze nane

4-5 dal pırasa

4-5 dal pazı

1-2 dal tere

1 çorba kasesi tulum peyniri

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı toz biber

1 çay kaşığı kimyon

Yapılışı

Krep için süt, yumurta, un, tuz ve tereyağını derin bir kapta mikserle pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpın. Krep tavasını çok az yağlayıp ocakta ısıtın. Küçük bir kepçe dolusu karışımı tavaya döküp krepleri arkalı önlü pişirin. Soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavurun. Otları doğrayıp soğana katıp ocakta suyunu salıp çekinceye kadar soteleyin. Ocaktan alıp soğutup baharatlarını ve peyniri katıp karıştırın. İki tane krebi üst üste koyun. Tüm yüzeyine otlu harçtan yayıp rulo şeklinde sarın. Kalan kreplerede aynı işlemi uygulayın. Dilimleyip yağlanmış fırın tepsisine dizin. Fırında 5-6 dakika kadar tutup üzerine kaşar peyniri rendesi serpip kaşar peyniri eriyinceye kadar  fırında bekletip alın sıcak servis yapın.

No comments:

Post a Comment