Saturday, August 3, 2013

PURELI KREP ET SOTE


pureli krep et sote 1Bu yemegi iftara gelen misafirlerimiz cok sevdiler, tabii bizde. Hatta anneannemin bile en sevdigi yemekti diyebilirim. Zorda degil, hemde lezzetli, bence herkes denemeli :)

pureli krep et sote 2MALZEMELER

Krep Icin

4 yumurta

Biraz Tuz

1/2 lt. sut

Aldigi kadar un (biraz yogun kivam olacak)

Sivi yag (pisirirken)

Et Sote Icin

1/2 kg. kucuk kusbasi dogranmis ve kavrulmus yagsiz dana eti

4 adet kucuk dogranmis yesil biber

4 adet kabugu soyulmus ve kup kup dogranmis domates

2 adet yemeklik dogranmis sogan

1 yemek kasigi domates salcasi

Sivi yag

Karabiber

Kirmizibiber

Tuz

Pure Icin

2-3 adet haslanmis patates

Biraz ilik sut

Zeytin yagi

Tuz

Suslemek Icin

Domates

Maydanoz

Kurdan

YAPILISI

Once krebi yapin. Krep malzemelerini mikserle cirpin. Orta boy teflon tavada, cok az sivi yagda pisirin ve krepleri ust uste dizin. Daha sonra et soteyi hazirlayin. Teflon tencereye biraz sivi yag koyun, yemeklik soganlari kavurun. Daha sonra, biber ve domatesleri ekleyip, iyice kavurun. Son olarak etleri, salcayi, tuz ve baharatlari ekleyip, biraz pisirin ve ocaktan alin. Pure icin hasladiginiz patatesleri soyun ve patates ezme aparati ile iyice ezin. Yavas yavas ilik sut ilave edin, iyice pure kivamina gelince biraz zeytin yagi ekleyin ve tuzunu ayarlayip, iyice harmanlayin. Kreplerin icine istediginiz miktar et sote koyup, bohca seklinde katlayin, kat yeri olan kismi asagi gelecek sekilde borcama dizin. Kreplerin uzerine pure koyun. Tam ortasina kurdan batirin. Birer tane domates dilimi koyun, maydanozla susleyip, firina verin. 180 derecede, domatesler yumusayana kadar pisirin, sicak olarak servis yapin.

AFIYET OLSUN

No comments:

Post a Comment