Saturday, August 3, 2013

portakal kremalı toscano krep




portakal kremali toscano krep 1


malzemeler:

150 gr pastacı kreması

200 ml portakal suyu

1 portakal rendesı

50 gr esmer seker

50 gr tereyagı

krep için:

4 yumurta

500 ml süt

20 gr seker

4 gr tuz

10 ml sıvıyag

4 gr vanılya

300 gr un

krep yapılışı:

-sıvı malzemeler karıstırılır un ılavesı ıle akıcı ama cok sıvı olmayan hamur yapılır.

-teflon krep tavası ocakta kızdırılır krep hamuru ınce bır sekılde hazırlanır. sogumaya bırakılır.

portakal kreması:

-pastacı kremasını toz halınde kullanıyorsanız süt ıle degıl portakal suyu ıle cırpın. kendınız pastacı kreması hazırladıysanız portakal suyu ve rendesı ıle kremayı tatlandırın.

-hazırladıgınız krep hamurunun yarısına pastacı kreması surun kapatın uzerıne 1 çay kasıgı kadar tereyagı ve 1 tatlı kasıgı kadar esmer seker serpın purmuz ıle veya sıcak fırında tereyag erıyıp seker karamelezı olana kadar bekletın 3 dakıka. sıcakken servıs yapın.



No comments:

Post a Comment