Monday, August 5, 2013

KREPTE SARILI SARAYLI KÖFTE



krepte sarili sarayli kofte 1

 Her güne yeni bir tarif...

İftara gelecek misafirlere şık sunumlu bir lezzet avındaysanız ; yada benim gibi sevdiklerine sürpriz tatlar hazırlamayı sevenlerdenseniz  saraylı köfte tam size göre...



Bu yemeğin isim annesi olma sebebim krepte köfte bu havalı lezzetin tam manasıyla karşılayamıyor :))

KREPTE SARILI SARAYLI KÖFTE

En az 5 kişilik***

Krep malzemeleri

2 büyük boy yumurta

2.5 su bardağı süt

2 su bardağı un

biraz tuz

Hazırlanışı:

-Krep malzemelerini iyice karıştırıp akışkan bir kıvam elde ediyoruz

teflon tavayı hafif yağlayıp  (28 cm çağında en büyük boy tava) hamuru tavanın ortasına döküp sağa sola hareket ettirererek bütün yüzey büyüklüğünde hamurun dağılmasını sağlıyoruz.

-Orta ateşte iki tarafını da pişirip hamurun kalan kısmından 1 çay bardağı (ince belli olanlardan) ayırıp kalan hamur içinde aynı işlemi uyguluyoruz..

-Toplam 6 adet krep elde ettim 1 tanesi de Erkam Eymen'in ikindi kahvaltısı oldu..

krepte sarili sarayli kofte 2

Köfte Malzemeleri

300 gr kadar kıyma

1.5 tatlı kaşığı kimyon

1 tatlı kaşığı kırmızı biber,nane,tuz

1 yumurta

2-3 dilim ufalanmış bayat ekmek

Hazırlanışı

Bütün malzemeleri karıştırıp iyice yoğuruyoruz 15-20 dakika kadar buzdolabında dinlendiriyoruz

dinlenen malzemeden 11 adet köfte elde edecek kadar parçalar kopartıp uzun uzun şekil veriyoruz

az yağda köfteleri kızartıyoruz..hafif ılınınca saraylının hazırlanmasına geçiyoruz

Üzeri için:

Dilimlenmiş domates

Dilimlenmiş yeşil biber

1 kase rendelenmiş kaşar peyniri

Saraylı hazırlanışı:

tezgahın üzerine bir krep alıp üzerine yan yana gelecek şekilde 2 köfteyi yanyana diziyoruz (krepi ortalayarak) önce yan taraflarını katlayıp rulo şeklinde sarıyoruz..

Alt kısmı alt tarafa gelecek şekilde tepsiye yerleştiriyoruz

diğer 4 krep içinde aynı işlemi uyguluyoruz

Üzerine domates ve biber dilimleyip yerleştiriyoruz.1 çay bardağı kadar kalan hamurdan saraylının üzerine gezdiriyoruz.. (Bu sayede kreplerimiz yumuşacık kalıyor)

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika kadar pişiriyoruz üzerine kaşar rendeleyip kaşar eriyinceye kadar pişirmeye devam ediyoruz

pişen  krepleri ister dilimleyerek isterseniz bütün olarak sevgiyle sunuyoruz

AFİYET OLSUN

*** En az 5 kişilik: biz bir krepi 2 kişi yedik oldukça doyurucu...



No comments:

Post a Comment