Tuesday, August 6, 2013

KÜRDANLI KREP


kurdanli krep 1


Krebi farklı bir şekilde servis etmek istedim.Kahvaltı masasında da fena durmadı aslında.Tabii bu benim görüşüm .İçine de kırmızı biber salçasından bir karışım koydum.





Malzememiz:


Krep için:






  • 2 yumurta





  • 1 su bardağı süt





  • 1 su bardağı un





  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ





  • 1 çay kaşığı kabartma tozu





  • 1 çay kaşığı tuz



İçi için:






  • 3-4 yemek kaşığı kırmızı biber salçası





  • 2 tatlı kaşığı nane





  • 2 tatlı kaşığı kekik





  • yarım çay bardağı zeytinyağı





  • 1 çay bardağı parçalanmış ceviz içi





  • 1 çay kaşığı kimyon



Yapılışı:Krep malzemelerimizin hepsi güzelce karıştırılır.Homojen bir karışım olacak.Isınmış teflon tavaya bir kepçe dökülür ve tavanın her bir tarafına yaydırılır.Bir tarafı piştikten sonra yavaşça yırtmadan çevrilir.Sonra diğer taraf pişirilir.Aynı işlem hamur bitene kadar tekrarlanır.Hepsi piştikten sonra salçalı karışım krebin üstüne ince bir tabaka halinde sürülür.krep 6 ya bölünür .Sigara böreği gibi sarılıp tam ortasına kürdan batırılır.Servis tabağına dizilir.Afiyet olsun.




No comments:

Post a Comment