Wednesday, August 28, 2013

KREPLİ ET SARMA



krepli et sarma 1




MALZEMELER



YARIM KG  KUŞBAŞI ET

TUZ  KARABİBER

SIVI YAĞ

DEFNE YAPRAĞI 


KREP İÇİN



2 tane yumurta

1,5 su bardağı un

1,5 su bardağı süt

1 çay kaşığı tuz

yarım paket kabartma tozu

pişirmek için sıvıyağ





KAŞAR PEYNİR

DOMATES

BİBER


SALÇA





krepli et sarma 2


         Öncelikle  etler  kavurma yapar gibi düdüklü tencerede pişirilir.

         Krepler  hazırlanır.  Etlerden kreplerin ortasına  2 çorba kaşığı kadar  konulup  bohça gibi kapatılır.

         Fırın kabına  dizilir üzerine kaşar dilimleri  domates ve biber  kürdanla yerleştirilir.Salça sulandırılıp  üzerine dökülür ve fırına sürülür.Kaşarlar eriyene kadar pişirilir.

         Afiyet   olsun

No comments:

Post a Comment