Ispanaklı krep hem lezzetli hem de doyurucu. Sadece yapımı biraz el oyalayıcı, krepleri önceden hazırlayarak belki daha kısa sürede tamamlanabilir.
Malzemeler:
2 yumurta
2 su bardağı süt
2 su bardağı un
Tuz
1 adet soğan
250 gr. ıspanak
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Kaşar rendesi
Tuz
Karabiber
Beşamel sos için:
2 yemek kaşığı un
50 gr. tereyağ
1,5 bardak süt
Kaşar rendesi
Yapılışı:
Ispanakları yıkayıp doğrayalım.
Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavuralım.
Ardından doğradığımız ıspanakları ekleyelim. Ispanaklar suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
Ispanaklar pişince tuzunu ve karabiberini ekleyip ocağı kapatalım.
Ispanak kavrulurken krepleri daha önce anlattığımız şekilde hazırlayalıp pişirelim.
Kreplerin ortasına ıspanaklı harç, üzerine de kaşar rendesi koyalım.
Kreplerimizi ister bohça şeklinde ister rulo olarak saralım ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
- Üzerine beşamel soslu tavukta bahsettiğim gibi sosumuzu hazırlayıp dökelim ve kaşar rendesi ile fırınlayalım. Üzeri hafif kızaracak kadar (yaklaşık 15 dk. kalması yeterli)
Not:
Beşamel sosu yapmak istemezseniz, hazır karışımla da hazırlayabilirsiniz ya da sadece kaşar rendesi ile fırınlayabilirsiniz.
Krebin içine mantarlı, tavuklu yada ıspanaklı tavuklu gibi damak tadınıza göre farklı harçlar koyabilirsiniz.
No comments:
Post a Comment