Wednesday, August 7, 2013

Beşamel Soslu Ispanaklı Krep



besamel soslu ispanakli krep 1



Ispanaklı krep hem lezzetli hem de doyurucu. Sadece yapımı biraz el oyalayıcı, krepleri önceden hazırlayarak belki daha kısa sürede tamamlanabilir.





Malzemeler:
Krep için:



  • 2 yumurta


  • 2 su bardağı süt


  • 2 su bardağı un


  • Tuz

Ispanaklı harç için:



  • 1 adet soğan


  • 250 gr. ıspanak


  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ


  • Kaşar rendesi


  • Tuz


  • Karabiber



Beşamel sos için:



  • 2 yemek kaşığı un


  • 50 gr. tereyağ


  • 1,5 bardak süt


  • Kaşar rendesi



Yapılışı:



  • Ispanakları yıkayıp doğrayalım.


  • Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavuralım.


  • Ardından doğradığımız ıspanakları ekleyelim. Ispanaklar suyunu salıp çekene kadar pişirelim.


  • Ispanaklar pişince tuzunu ve karabiberini ekleyip ocağı kapatalım.


  • Ispanak kavrulurken krepleri daha önce anlattığımız şekilde hazırlayalıp pişirelim.


  • Kreplerin ortasına ıspanaklı harç, üzerine de kaşar rendesi koyalım.



besamel soslu ispanakli krep 2


Kreplerimizi ister bohça şeklinde ister rulo olarak saralım ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.




besamel soslu ispanakli krep 3



  •  Üzerine beşamel soslu tavukta bahsettiğim gibi sosumuzu hazırlayıp dökelim ve kaşar rendesi ile fırınlayalım. Üzeri hafif kızaracak kadar (yaklaşık 15 dk. kalması yeterli)



Not:



  • Beşamel sosu yapmak istemezseniz, hazır karışımla da hazırlayabilirsiniz ya da sadece kaşar rendesi ile fırınlayabilirsiniz.


  • Krebin içine mantarlı, tavuklu yada ıspanaklı tavuklu gibi damak tadınıza göre farklı harçlar koyabilirsiniz.



No comments:

Post a Comment