Hayirli bir hafta olsun ins herkese,haftaya tatli birseyle baslamak istedim.Ne demisler?tatli yiyelim tatli konusalim,degil mi?Benim gibi tatliyi sevenlere hersey bahane aslinda,hafta basi,hafta sonu,Cuma mübarek gün,bugün evdeyim en iyisi bir tatli yapayim,bunlar sadece bir kac tanesi :) Isi tatliya baglayip tarife geciyorum ;)
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
-
Tüm malzemeleri iyice karıştırıyoruz.
Karışımı buzdolabında 15 dakika bekletiyoruz.
Teflon tavaya çok az yag koyup kizdiriyoruz.
Krep hamurundan küçük bir kepçe alıp önlü arkalı pişiriyoruz.
Sos icin.
- Konserveden suzdugunuz visne suyu.
- Iki yemek kasigi nisasta ve üc yemek kasigi seker.
- Kisik ateste koyulasana kadar ve devamli karistirarak pisirin.
- Krepi rulo seklinde sarin ve dik sekilde servis tabagina koyun,pisen sosu üzerlerine sicakken dökün.Afiyet sifa olsun. :)
- Konserveden suzdugunuz visne suyu.
- Bir su bardagi konserve visne suyu ve bir kac visne(konserve)
Armutlu krep icin:
Krepleri pisirip icine kücük dogradigimizbir adet armut ve bitter cikolatayi koyup bohca kapatir gibi kapatiyoruz ve cikolata eriyene kadar firinliyoruz.Servise hazirdirlar. AFIYET SIFA OLSUN...
No comments:
Post a Comment