Thursday, August 8, 2013

KREPTE MANTARLI ET SOTE


krepte mantarli et sote 1

krepte mantarli et sote 2 İşte geldi tariflerimizin ilki...Nefisti tek kelimeyle, hem göze hem mideye diye ben buna derim..Denemenizi de kesinlikle tavsiye ederim...Yapımı da oldukça kolay. Misafirleriniz için bir gün evvelden hazırlayıp ertesi gün fırınlayabilirsiniz..Size hem zaman hem de oldukça pratiklik sağlayacaktır..:)) Dilerseniz et yerine tavukla da yapabilirsiniz..Sevgili yengem Fatma nın tekrar ellerine sağlık...

Hadi artık tarife geçelim:



Krep:


2 adet yumurta

1 su bardağı süt

1 su bardağı un(1 parmak eksik)

1 yemek kaşığı sıvıyağ

1 çay kaşığı tuz

Sote:

750 gr kuşbaşı et(minik doğranmış)

1 adet kuru soğan

2 kaşık yağ(tercih sizin)

5 adet sivri biber

1 adet domates

10-15 adet mantar

1 tatlı kaşığı salça

kekik,pul biber,karabiber,tuz

1 su bardağı sıcak su

Üzerine:

Krep sayısı kadar dilim kaşar

Dilim domates

*Önce krep malzemelerini iyice karıştırıp cıvık bir hamur hazırlayalım..

*Birer kepçe hafif yağlanmış tavaya dökerek(veya yağsız tavada) önlü arkalı pişirelim..

*Krepler hazır olunca çok minik doğranmış etleri , yemeklik doğranmış soğanla yağda kavuralım

(burada önemli olan önce kendi suyunu bıraktırıp sonra da kısık ateşte o suyu çekene kadar kendi yağında cızırdayana kadar pişirmek)

*Ardından sırasıyla 2-3 dakika arayla minik doğranmış biberleri,mantarları, domatesleri,salçayı ve bir bardak sıcak suyu koyup et pişene kadar iyice pişirelim.

*İnerken kekik, pul biber, karabiber ve tuz ekleyelim

*Kreplerin içine bir-iki kaşık koyup bohça şeklinde kapatalım

*Üzerine kaşar dilimi ve domates koyup fırında hafif eriyene kadar tutalım..

Afiyet olsun...

No comments:

Post a Comment