Monday, August 26, 2013

NEFİS KREP,LER



nefis krep ler 1
nefis krep ler 2


Tüm ziyaretçilerime sevgi ve selamlarımla hayırlı günler diliyorum.Bugün kahvaltı ve ikindi çayının yanında içine konulan tuzlu veya tatlı malzemelerle sarılarak yenilen  bir lezzeti paylaşıcam sizlerle.Krep hamurunun içine tuz ilave etmeyince şokella,bal,reçel gibi malzemelerle de yenilebilir.Ama benim tercihim sıcakken kaşar peyniri veya tulum peyniriyle sararak yemek.)


 MALZEMELER:


2 Su bardağı un (220 gr.)

2 Su bardağı + 1/4 su bardağı süt

3  Yumurta

Tuz

Tavayı yağlamak için tereyağı


HAZIRLANIŞI: 

Çukur bir kapta önce sıvıları sonra unu ilave ederek mikserleyin.Çatala batırdığınız tereyağıyla ısınan teflon tavayı hafifçe yağlayın. 1 kepçe krep hamurundan döküp sağa sola sallayarak hamurun tavanın her tarafına eşit şekilde yayılmasını sağlayın. Bir yüzü pişince alt üst ederek diğer tarafını pişirin. Ortalama 1,5 dakikada 1 krep pişiyor.(Çapı 10cm.lik bir kepçeyle dökerek)    20 cm.lik teflon tavada bu malzemelerle 10 adet krep çıktı. Ben bu sefer eşimin isteği üzerine hamurun içine ince kıyılmış maydanoz ilave ettim.


Not,Krep hazırlarken tavanız mutlaka yapışmaz teflon tava olmalı.


Alt üst ederken tahta veya slikon spatula kullanılmalı.


Uzun çalışmalarım sonun da artık ben spatula kullanmıyorum,çünkü krep,in bir tarafı kızarıp tavadan kurtulunca havada takla attırarak ters çevirip tavada diğer tarafını kızartıyorum.Çok keyifli bir lezzete dönüşüyor.))   


nefis krep ler 3


 Afiyet olsun.


nefis krep ler 4











No comments:

Post a Comment