Saturday, August 3, 2013

OTLU KREPTE TANTUNİ


 Malzemeler:

* 500 gr dana biftek veya dana kuşbaşı

* 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağ

* 1 tane iri kıyılmış kuru soğan

* Biber çeşitleri(kırmızı,sarı,yeşil)

* 1 tane oyulup incecik doğranmış domates

* Baharat çeşitleri

* Otlu krep ekmekler










otlu krepte tantuni 1

 Yapılışı: Öncelikle otlu kreplerinizi yapın.Etleri bıçakla incecik kıyın, teflon tavayı yağlayın etleri devamlı karıştırarak kuvvetli ateşte iyice kavurun,kavrulan etlere soğanları biberleri,domatesi ilave edin iyice kavrulunca baharatları ekleyin, otlu kreplere rulo yaparak sıcak sıcak servis yapın.

Afiyet Şeker Olsun....


otlu krepte tantuni 2
 NOT:

* Mersin yöresine ait bir yemektir.

* Etlerinizi kuş başından daha küçük doğrayın.

* Etlerinizi iterseniz öncelikle su içinde

iyice pişirin.


otlu krepte tantuni 3
* İsterseniz etin suyunu süzerek alabilir daha sonra kullanabilirsiniz.

* Normal tantuniye fazla sebze çeşidi konmaz ama sebzelide lezzetli oldu

* Tavaya konulan yağ içinde haşlanan

etleri kızartın.

* Özel ortası çukur tavalarda sonuç daha güzel oluyor.

* İsterseniz kıyma tantuni yapabilirsiniz.

* Mersinde kıyma ve biftek tantuni diye satılıyor.

* Etleri ister açık ekmek içine arasına

çeşitli malzemeler sararak dürüm yapabilirsiniz.


otlu krepte tantuni 4



otlu krepte tantuni 5
* İçine istediğiniz baharatları tercihinize

göre ilave edebilirsiniz.

* Tantuni biraz yağlı olunca daha lezzetli olur.

* Yanında turşu ve ayranla çok lezzetli oluyor.

* Krepte tantuni yapmak beninde hoşuma gitti çok lezzetli oldu.

* Lavaşla yapacaksınız dürüm yaparken biraz ısıtın.

* Krepleri önceden yaptıysanız dürüm yaparken ısıtın.

RİYAYA BATMIŞ İBADETTENSE, RİYASIZ GÜNAH AF OLUR otlu krepte tantuni 6

No comments:

Post a Comment