Sunday, August 11, 2013

Fırında Tavuklu Krep




firinda tavuklu krep 1

     Krep kahvaltılarımızda başlı başına bir lezzettir zaten. Birde bu haliyle deneyip çok lezzetli bir ana yemeğe dönüştürmeye ne dersiniz.  Benim mutfakta vazgeçilmezlerim arasında. Ve sık sık yapılacak olanlar listeme girdi bile.  Bu yemeği bir kere yapıp yemenizi öneriyorum.

Beşamel Soslu Tavuklu Sebzeli Krepler

Krep İçin gereken malzemeler

2 adet yumurta

2 su bardağı süt

2 çay fincanı un

1 çay kaşığı kabartma tozu

bir çimdik tuz


firinda tavuklu krep 2


İç Harç için gereken malzemeler

4 adet haşlanmış tavuk budu (göğüste olabilir)

1 su bardağı haşlanmış bezelye

2 adet haşlanmış havuç


firinda tavuklu krep 3


Beşamel sos için gereken malzemeler

2 yemek kaşığı margarin

2 yemek kaşığı un

2 su bardağı süt

Tuz

Karabiber

1 çay bardağı kadar kaşar peyniri rendesi


firinda tavuklu krep 4

Fırında Tavuklu Krep Nasıl Yapılır

Önce tavukları haşlanması için suyla birlikte ocağa koyuyoruz. Havuçlarıda içinde haşlayabilirsiniz.

Krepler için süt ve yumurtayı iyice çırpıp,un,tuz kabartma tozu ekliyoruz.

Kızdırdığımız krep tavasına çok az yağ damlatıp 1 kepçe krep döküp sallayarak tavaya yayıyoruz.

Krep malzememiz çok akışkan olmalı. eger katı olduysa biraz sütle açabilirsiniz. tavaya dökünce yayılması gerekiyor.

kerpleri arkalı önlü pişiriyoruz. hepsi bitince bir kenara alıp beşamel sosumuzu hazırlıyoruz.

margarin ve unu kavurup sutumuzu ilave ediyoruz.

Kaynayıncaya kadar karıştırarak pişiriyoruz.

tuz kara biber ekleyip kapatıyoruz.

Haşlanan tavukları didikleyip bezelye ve küp doğranmış havuçlarla birlikte harmanlıyoruz.

krepin ortasına bu harçtan koyup kare şekilde katlıyoruz.

hepsini bu şekilde tamamlıyoruz.

üzerine beşamel sosu gezdirip kaşar rendesini serpiyoruz.

Üeri kızarana kadar 170 derece ısıtılmış fırında pişiriyoruz.

Bu muhteşem lezzeti herkes tatmalı diyorum.

Afiyet olsun..


No comments:

Post a Comment