MALZEMELER:
Krep için:
- 1 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı un
- az tuz..
İç malzemeler:
- sucuk
- 1 su bardağı rende kaşar
- 1 adet büyük boy domates
- 2 adet sivri biber
- sıvıyağ..
Hazırlanışı:
* Bugün ki tarifimizde kahvaltı sofralarınızı şölene dönüştürecek nefis bir krebimiz var. Dilerseniz öğlen ya da ikindi çay yanına bir öğün olarakta tercih edebilirsiniz. Krebimizin uygulama kısmına geçicek olursak..
* Krep için gereken malzemeler derin bir kaba alınarak bir çırpıcı yardımıyla iyice karıştırılır.
* Yağlanmış ve kızdırılmış bir tavaya kepçe yardımıyla krep harcımızdan aktarılarak arkalı önlü kızarması sağlanır.
* Başka bir tavada dilimlenmiş biber ve sucuklar az sıvıyağla sotelenir. Küp küp doğranmış domateste (kabukları doğranarak) karışıma ilave edilerek birlikte bir süre pişmeleri sağlanır.
* Kreplerin içine önce sucuklu harcımızdan bir miktar koyulur, üzerinede rende kaşar ilavesi yapılarak sıcak sıcak servise sunulur.
* Afiyetler olsun. Sevgilerle..
Not: Bu ölçülerle büyük bir tavada 3 adet krep çıkmakta. Siz kişi sayısına göre dilediğiniz gibi ayarlama yapabilirsiniz.
No comments:
Post a Comment