Thursday, August 8, 2013

BAHARATLI,PEYNIRLİ,ELMA DİLİMLİ ÇITIR PATATES,KREP


TARİF 65

GÖNDEREN NESLİCE TARİFLER

Sevgili arkadaşıma etkinliğe katılıp destek vermesinden dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum ve sevgilierimi gönderiyorum.Arkadaşımın bir birinden güzel tariflerini görmek için lütfen bloguna  UĞRAYIN







Kahvaltının Sultanları (Baharatlı Peynir, Elma Dilimli Çıtır Patates, Krep)



baharatli peynirli elma dilimli citir patates krep 1


BAHARATLI PEYNİR


baharatli peynirli elma dilimli citir patates krep 2






Malzemeler:


100 gr. keçi peyniri (beyaz peynir ya da lor da olabilir)


2 yemek kaşığı zeytinyağı


2 yemek kaşığı dövülmüş ceviziçi


1 yemek kaşığı kuru nane


1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber


1 tatlı kaşığı çörek otu


Pulbiber, karabiber, dilediğiniz baharatlar






Yapılışı:


Bütün malzemeleri derin bir kabın içinde karıştırıp servis yapın.










ELMA DİLİMLİ ÇITIR PATATES


baharatli peynirli elma dilimli citir patates krep 3






Malzemeler:


Dilediğiniz kadar patates


3 yemek kaşığı zeytinyağı


2 yemek kaşığı kekik


1 tatlı kaşığı pul biber


1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber


1 çay kaşığı tuz






Yapılışı:



  • Patatesleri soyup elma dilimi şeklinde doğrayın. 


  • Fırın tepsisine zeytinyağını döküp, patatesleri diğer baharatlarla birlikte harmanlayın. 


  • 200 derecelik fırında çıtır olana kadar pişirin.




KREP


baharatli peynirli elma dilimli citir patates krep 4






Malzemeler: (8 adet için)


3 su bardağı un


2 yumurta


2 su bardağı süt


½ su bardağı su


½ paket kabartma tozu


1 tatlı kaşığı tuz


1 çay kaşığı toz şeker






Yapılışı:



  • Geniş bir kabın içinde bütün malzemeleri boza kıvamına gelene kadar çırpma teli ile çırpın. (Cıvık olduysa un, katı olduysa süt ya da su ekleyin.) 


  • Krep tavasını ya da geniş bir tavayı yağlayın. (Bir defa yağlamanız yeterli.) Krep hamurundan kepçe ile tavaya döküp önlü arkalı çevirerek pişirin. 


  • Pişen kreplerin arasına dilediğiniz malzemeyi koyabilirsiniz.




Afiyet şeker olsun..



No comments:

Post a Comment