Monday, August 26, 2013

BEŞAMEL SOSLU TAVUKLU KREPLİ BÖREK



besamel soslu tavuklu krepli borek 1


  Günaydın mutlu ,sağlıklı bir hafta geçirmek dileğiyle haftaya başladık....

Beşamel soslu tavuklu  krepli böreği geçen hafta misafirlerim için yapmıştım,çok beğenildi .Tarifi bir türlü yayınlayamadım ,çok uzun uzun yazılmış görünse de kolay bir tarif denemenizi öneririm.

besamel soslu tavuklu krepli borek 2MALZEMELER:

Krep Malzemeleri:

3 yumurta

500 gr süt

1 yemek kaşığı sıvı yağ

2 çay kaşığı kabartma tozu

tuz,aldığı kadar un

İç Malzemeleri:

1 adet kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü

besamel soslu tavuklu krepli borek 3200 gr ıspanak

2-3 diş sarımsak

2 kaşık krem peynir

6-7 adet mantar

3 kaşık zeytin yağ

1 kırmızı biber

tuz-karabiber-köri

Beşamel sos malzemeleri:

3,5 yemek kaşığı un

500 ml litre süt

100 gr tereyağ

tuz

Üzeri için:

1 kase kaşar peyniri rendesi

YAPILIŞI: İlk önce iç malzemeyi hazırlayalım.

Etleri ve mantarı suyunu çekene kadar kavuralım,üzerine sarımsağı,biberi,ıspanağı ekleyip biraz çevirdikten sonra ocaktan alalım,baharatını ekleyelim.

Beşamel sosu hazırlayalım,unu ve yağı sarartmadan kokusu çıkana kadar kavuralım,sütü ilave edelim çırpma teli ile sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına getirelim,tuzunu ekleyip ocaktan alalım.

Krep Yapılışı:

Yumurta ,süt ,yağ ,tuz iyice çırpılır,üzerine azar azar un ve kabartma tozu  boza kıvamı alıncaya kadar ilave edilir.Krep tavasında pişirilir,bu ölçüden 13-14 krep çıkıyor.

Kreplerin içine önce beşamel sos sürülür(ince bir tabaka ,bir kaşık kadar)üzerine iç malzeme konur ve rulo yapılır ve yağlanmış tepsiye yan yana dizilir. Tepsi tamamen dolunca üzerine kalan beşamel sos dökülür ve dilimlenir,180 derecede 15 dakika iyice ısınması için fırınlanır,15 dakika sonra üzerine kaşar peyniri rendesi dökülüp kızarana kadar pişirilir .Ben bu ölçü ile büyük dikdörtgen borcama yaptım ,ölçüyü azaltabilirsiniz.


No comments:

Post a Comment