Saturday, August 3, 2013

Kabaklı Krep Pasta



Sebze tüketiminde sıkıntı çekenler için oldukça lezzetli tecrübeyle sabittir :)


kabakli krep pasta 1




Krep İçin :

2 Su bardağı süt

1 Su bardağı un

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 yumurta

tuz

( Ben krep hamurunu koyu kıvamlı yapmıyorum mümkün olduğunca sıvı yapıyorum. İstenildiği  şekilde un ve süt ölçüsünü değiştirerek koyuluğu ayarlanabilir )

İçi için :

3 Adet kabak

2 Adet patates

2 Adet havuç yada kırmızı biber

Sıvı yağ,tuz,kekik,karabiber 

Yarım çay bardağı süt

Yarı çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (isteğe bağlı)

Yapılışı :

Patatesleri , havuçları ve kabakları rendeleyip yağda pişene kadar kavuruyoruz.Tuzunu baharatlarını ekliyoruz.Altını kapatırken sütü va kaşar peyniri ekleyip karıştırıyoruz.

Krepleri yapıp her katın arasına iç harçtan sürüyoruz.7-8 kat oluyor genelde.

En üste rendelenmiş kaşar peynir serpip fırında kızarana kadara pişiriyoruz..

kabakli krep pasta 2


No comments:

Post a Comment