Sebze tüketiminde sıkıntı çekenler için oldukça lezzetli tecrübeyle sabittir :)
Krep İçin :
2 Su bardağı süt
1 Su bardağı un
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
tuz
( Ben krep hamurunu koyu kıvamlı yapmıyorum mümkün olduğunca sıvı yapıyorum. İstenildiği şekilde un ve süt ölçüsünü değiştirerek koyuluğu ayarlanabilir )
İçi için :
3 Adet kabak
2 Adet patates
2 Adet havuç yada kırmızı biber
Sıvı yağ,tuz,kekik,karabiber
Yarım çay bardağı süt
Yarı çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (isteğe bağlı)
Yapılışı :
Patatesleri , havuçları ve kabakları rendeleyip yağda pişene kadar kavuruyoruz.Tuzunu baharatlarını ekliyoruz.Altını kapatırken sütü va kaşar peyniri ekleyip karıştırıyoruz.
Krepleri yapıp her katın arasına iç harçtan sürüyoruz.7-8 kat oluyor genelde.
En üste rendelenmiş kaşar peynir serpip fırında kızarana kadara pişiriyoruz..
No comments:
Post a Comment