Geçen gün Yemek Atlası'nın sahibi Gökçe krep'in tarihçesini yazmış Bloğunda...
Kökeni Fransız mutfağına dayanıyormuş...
Ama bizim kültürümüzde de vardır krep, her ne kadar farklı isimlerde karşımıza çıkcada
Akıtma, cızlama,laz tabiriyle tava g.... :) noktalı yerleri siz doldurun :)
Artık hangi millete ailttir bilemem ama kahvaltılarda hatta bazı ana yameklerde bile kullandığımız,sunumuyla şık bir yiyecek krep
Hamuruna aklıma gelen her baharatı katarım ben, kırmızı biber, karabiber,nane, maydanoz, dereotu vs.
Bu seferde çörek otu ekledim ve yoğurtlu minzime dolayıp afiyetle yedim :)
Yapımı aslında çok basit bildiğimiz krep hamuruna bir tatlı kaşığıda çörekotu ekliyorsunuz hepsi bu :)
Ama krep yapmayı bilmeyenler için ben tarifini yazayım :)
Bu arada çörekotunun faydaları da say say bitmez
Peygamber Efendimiz'in övdüğü bir baharat...
MALZEMELER:
2 yumurta
2 su bardağı süt
2 su bardağından biraz az un
Tuz
2 kaşık sıvıyağ
1 tatlı kaşığı çörekotu
YAPILIŞI:
Tüm malzemeyi karıştırıp boza kıvamında bir hamur yapın.
Kızdırılmış teflon tavaya birer kepçe döküp arkalı önlü pişirin.
Dilediğiniz iç malzemesine sarıp afiyetle tüketin :)
Afiyet olsun
No comments:
Post a Comment