Saturday, August 3, 2013

BEYAZ ÇİKOLATA SOSLU KREP



beyaz cikolata soslu krep 1










Hafif bir tatli mi caniniz istedi ya da az zamanda farklilik yaratmak mi istiyorsunuz? 


Bunu deneyin derim...










MALZEMELER:


  • 1 yumurta

  • 1 su bardagi un

  • Bir cimdik tuz

  • Süt

  • Hazir cikolata sosu

  • Meyva (Kivi, muz, çilek...)

  • Sıvı yag






beyaz cikolata soslu krep 2




YAPILISI:



  1. Oncelikle yumurtayi cirpiyoruz. Icine biraz sut koyuyoruz.

  2. Sonra un ve bir cimdik tuz. 

  3. Puruzsuz olmasi icin tel cirpiciyla karistiriyoruz.

  4. Kek hamurundan sivi, akiskan bir hamur elde edene dek yavas yavas sut ekliyoruz.

  5. Fazla sivi olursa un ilave edebilirsiniz.

  6. Krep tavasini isitip yagliyoruz. Sadece ilk seferde yaglamak yeterli oluyor.

  7. Bir kepce yardimiyla hamurdan alip krep tavamizin tabanini kaplayacak kadar hamuru isinmis krep tavasina dokuyoruz ve kisik ateste pisiriyoruz.

  8. Bir yuzu pisince (kenarlardan kalkma yapar belli olur) diger yuzunu cevirip onu da pisiriyoruz.

  9. Hamur bitene kadar ayni islemi yapiyoruz.

  10. Sira beyaz cikolata sosunda.

  11. Toz haldeki sosu paketin ustunde yazilandan daha az sut ile pisiriyoruz ki biraz koyu bir kivam olsun.

  12. Karistirarak pisirdigimiz sosu (kabuk baglamamasi icin ara ara karistirarak) sogumaya birakiyoruz.

  13. Sos sogurken meyvalari kucuk kucuk dogruyoruz.

  14. Iliyan sosun yarisini meyvalarla (meyvalardan susleme icin biraz ayiralim) karistirip kreplerin ortasina paylastiriyoruz.

  15. Krepleri bohca gibi kapatip kalan sosu ustlerine dokuyoruz.

  16. Ayirdigimiz meyvalarla susleyip servis ediyoruz. 




No comments:

Post a Comment