Monday, August 12, 2013

''Krepen'deki Kadir'in Yeri''


beyoğlundasınız rakı&balık istiyor canınız; sizi nevizadeye krepen'deki kadir'in yeri'ne alayım. ellerinizi ensenizde birleştirip ''rakı'' deyin. yeterli. 

kadir bey her daim işinin başında keza oğlu erdinç bey de. şimdi sırasıyla peynir, fava, ahtapot salata, pesto soslu mezgit, peynirli biber turşusu söyleyin. kim yiyecek handan demeyin, rica edin, hepsinden birer ikişer lokma koysunlar. 


sıcaklara gelince; ciğer ısrarla tavsiye ediliyor. deneyin. 


mekan  nevizade'nin en eski mekanlarından değil en eski mekanı. lezzet arıyorsanız tercih edeceğiniz bir mekan. 


ben erdinç bey'le meyhane kültürü üzerine sohbet ettim ve gördüm ki bundan 10 sene öncesine kadar çok daha etkin iken meyhane müdavimleri gece yaşamında; şimdilerde o müdavimler evlerinde içiyor ya da az çıkıyorlar. 


bir de değişen bir olayı özellikle belirtti erdinç bey; eskiden insanlar meze için beyoğluna gelirken şimdi meze kültürü de ne yazık ki krepen'deki kadir'in yeri gibi bir elin parmaklarını geçmeyen mekanlar dışında fabrikasyon oldu. ne yazık... 


yakın zamanda adada bir partiden sonra krepen'deki kadir'in yeri'nde  bir zirve düzenleyeceğim. haberiniz olsun. 


rakınız soğuk balığınız sıcak olsun. 


***


fiyatlar konusunda biraz bilgi vereyim:

bira: 7  lira 

yeni rakı: 32 lira ( 20 lik) 

ala: 130 lira ( 70 lik) 

pesto soslu mezgit: 15 lira 

kalamar ( yumuşacık lokum gibi diye özel notu hak ediyor) 18 lira 

ahtapot: 18 lira 


*** 


acayip bir haber vereceğim ben size de henüz değil. ne zaman izin verdi erdinç bey o zaman. bekleyin; değecek beklediğinize. 





No comments:

Post a Comment