Monday, September 2, 2013

Tavuklu Krep




tavuklu krep 1


Herkese güzel bir hafta dilerim.  Haftanın ilk günü gerek yemeklerde gerekse çay saatlerinde güzel bir alternatif olabilecek bir tarifim var. Bu tarifte krepin içinde tavuğun yanına eşlik edecek malzemeleri zevkinize göre çeşitlendirip, arttırabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Malzemeler: (2 kişilik)

Krep için.

1 yumurta

1 su bardağı un

1 su bardağı süt

tuz

zeytinyağı

iç harcı için:

1 adet haşlanmış tavuk göğsü

1 adet soğan,

 2 diş sarımsak

8,10 adet mantar

1 adet yeşil biber

1 adet kırmızı biber

tuz

karabiber

zeytinyağı

Üzeri için:

rendelenmiş kaşar

Hazırlanışı

Bir tavada ısıtılan zeytinyağına küçük küçük doğranmış soğanlar ve sarımsak konulur ve çevrilerek kavrulurlar. Tavaya küçük küçük doğranmış yeşil ve kırmızı biberler eklenir ve sotelenirler. Küçük küçük doğranmış mantarlar ve haşlanıp, küp küp doğranan tavuklarda tavaya konulur. Tuz ve karabiber de ekilip,  mantarlar sotelenene kadar hepsi birlikte çevrilirler. İç harç piçince altı kapatılıp ocaktan alınır. Diğer tarafta süt, yumurta, tuz ve un bir kapta çırpılarak iyice karıştırılır. Teflon tavaya çok az zeytinyağı konulur ve ısınınca  krep karışımının yarısı tavaya dökülür. Tava sallanarak karışımın tüm tavaya yayılması sağlanır. 2, 3 dak. piştikten sonra arkası çevrilip arka tarafı da pişirilir. Krep malzemesinin kalanı da tavada aynı şekilde pişirilip ikinci krep de hazırlanır. Krepler  içlerine  tavuklu  iç harçtan konulup,  rulo şeklinde sarılıp fırın tepsisine yerleştirilir. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilir ve önceden ısıtılmış fırında 180 'C'de kaşar peynirleri eriyene kadar pişirilir. Kaşar peyniri eriyince krepler fırından çıkarılır ve  sıcak sıcak servis yapılır.

AFİYET OLSUN.


tavuklu krep 2



No comments:

Post a Comment