Tuesday, September 10, 2013

KREPLİ KIYMALI BÖREK


krepli kiymali borek 1

krepli kiymali borek 2kreplerimizi BURADAKİ tarife göre hazırlıyoruz.

iç harç için bir tavada 1 tatlı kaşığı tereyağını eritiyoruz.200 gr kıyma ve 1 büyük minik minik doğranmış kuru soğanı ekliyoruz.iyice piştikten sonra pulbiber,karabiber ve tuz serpip ocaktan alıyoruz.

kreplerimizin içine iç harcımızı paylaştırıp,kare şeklinde sarıyoruz.

bir kapta 3 yumurtayı çırpıyoruz.başka bir kaseye galeta ununu koyuyoruz.böreklerimizi önce yumurtaya sonra galeta ununa daha sonra tekrar yumurtaya bulayıp tepsiye diziyoruz.

yaklaşık 200 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

No comments:

Post a Comment