Wednesday, September 18, 2013

KAŞARLI DEREOTLU KREP





kasarli dereotlu krep 1



kasarli dereotlu krep 2
kasarli dereotlu krep 3

Her evde krep yapılır..Özellikle haftas sonu kahvaltılarının vazgeçilmezleri arasındadır kendisi. Ben az değiştirip içine dereotu ve kaşar rendesi de kattım..Sade krep sevmeyen oğluş bir kaç tane birden yedi..

Tarife bile gerek yok aslında..Hiç bir zaman ölçü kullanmadım çünkü.

Ama yeni başlayanları, öğrencileri, bekarları düşünerek biraz daha yardımcı olabilelim diye yaklaşık bir ölçü veriyorum.

Buyurun :


KAŞARLI DEREOTLU KREP


malzemeler:


  • 3 yumurta

  • 3 su bardağı süt

  • 2 su bardağı un

  • dereotu

  • 1 su bardağı kaşar rendesi

  • Tuz

  • zeytinyağı




yapılışı:



  1. Önce yumurtaları tuzla iyice çırpalım 

  2. sütü ekleyip yine çırpalım

  3. Ununu tuzu ekleyelim 

  4. Çok sıvı olmayacak, çok katı da olmayacak, koyu akıcı bir kıvam elde edeceksiniz. Tavaya döküp eğdiğimizde çok hızlı ya da çok ağır akmamalı. Normal akıcılıkla tüm tavayı kaplayabilmeli. Koyu ya da sıvı ise un veya süt ile dengeleyelim.

  5. Kaşar ve dereotunu da ekleyelim, hamurumuz hazır

  6. Tavamızı bir çay kaşığı kadar yağlayalım, ısınınca küçük bir kepçe hamur dökelim ve tüm tavayı kaplamasını sağlayalım

  7. Kenarları hafif kalkınca tavayı şöyle bir sallayalım tutmuyorsa altüst edelim

  8. Arkalı önlü silikon spatula yardımıyla çevirerek pişirelim.

  9. Tüm hamurumuzu bitirene kadar bu işleme devam edelim







Afiyet olsun


Not: ***Sade krep yapmak için kaşar ve dereotu eklememeniz yeterli :)



No comments:

Post a Comment