Sunday, September 15, 2013

KREPLİ KIYMALI BOHÇA




krepli kiymali bohca 1



Krepi  reçellerle veya balla severdik.


Birde tuzlu yani kıymayla deneyelim bakalım dedik.


Krep den bir börek icat ettik.


İçine kıymadan oluşan bir harçla fırınladık


Kendini iyi hissettimi ? krep bilmiyorum ama 


biz çok sevdik yeni halini 


bakalım siz ne dersiniz?






KREP İÇİN MALZEMELER:






2 yumurta


2 su bardağı süt


kıvam alıncaya kadar un


1 fiske tuz






YAPILIŞI:






Yumurta süt karıştırılır.


İçine un ilave edilir.Kıvamı sarımsaklı yoğurt yaptığımız kıvamdan biraz akıcı olmalı


Krep tavamızı az tereyağı ile veya sıvıyağ ile yağlayalım.


Krep harcımız dan bir kepçe döküp tavaya yayalım.


Arkalı önlü çevirerek(hoplatarak) pişirelim.






İÇ HARCI İÇİN MALZEMELER:






100 gr kıyma


1 baş soğan 


İsteğe bağlı az salça


domates, biber,maydanoz


tuz,karabiber 






YAPILIŞI






Kıyma kavrulur.Soğan ince doğranır beraber kavrulur.


Diğer malzemeler karıştırılır.Ben domates ve biberi yazdan


hazırladığım karışımdan kattım.


Kreplerin içine hazırladığınız kıymalı karışımdan koyup,uçlarını ortaya gelecek şekilde


katlayın.Katlanan kısımlar alta gelecek şekilde yağladığınız tepsiye dizin.


Üzerine bir yumurta ve 1 kaşık yoğurt karıştırıp kreplerin üzerine bolca sürün.


Fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.


Fırından çıktıktan sonra sıcak sıcak yemek için sabırsızlanın derim ben


Test kağıtlarını gördüğünüz gibi bir taraftan da 2. sınıfın testlerini çözerek


böreğimizi yaptık


Afiyet bal şeker olsun. 



krepli kiymali bohca 2



krepli kiymali bohca 3



krepli kiymali bohca 4



krepli kiymali bohca 5



krepli kiymali bohca 6



krepli kiymali bohca 7



krepli kiymali bohca 8



krepli kiymali bohca 9



krepli kiymali bohca 10




No comments:

Post a Comment