Monday, September 16, 2013

Ispanaklı ve Peynirli Krepler



ispanakli ve peynirli krepler 1


Merhabalar,

Krep zamanı :))

En çok reçele batırarak yemeyi sevsem de bunlar da harika oldular.

Krepleri hafta sonunda arkadaşlarımla yapacağım kahvaltı için hazırlamıştım. Ispanak ve peynir  aslında yeni yeni tanıştığım bir ikili. Genelde ıspanağı salça ve bol soğanla pişirip kullanırım böreklerde, ama artık peynir ve soğanla da birleştirdiğim zamanlar oluyor. Krep için çok uygun bir iç malzeme. Hem sadece kahvaltı için değil de farklı şekillerde katlayarak brunchlara veya öğle yemeklerine de hazırlanabilir. Yani krepte çeşit ve kullanım alanı fazla :)


ispanakli ve peynirli krepler 2


Ispanaklı ve Peynirli Krep

Malzemeler

2 su brd. süt

2 yumurta

2 su brd. un

Tuz

İç malzemesi için

Bir demet ıspanak

1 orta boy soğan

200 gr beyaz peynir

Karabiber, tuz

Sıvıyağ

Yapılışı


  • Ispanakları ayıklayıp güzelce yıkadıktan sonra doğrayın.

  • Bir tencereye biraz sıvıyağ koyup üzerine soğanı doğrayın ve pişirin.

  • Ispanakları da ekleyip, çok az tuz ve karabiber koyduktan sonra, ıspanaklar suyunu salıp çekene dek pişirin. Harç ılıdığında üzerine beyaz peyniri ufalayıp hafifçe karıştırın.

  • Bu sırada bir karıştırma kabında krep malzemelerini güzelce çırpıp, boza kıvamına getirin.

  • Geniş bir tavaya çok az sıvıyağ koyup fırçayla her yanına sürün.

  • Krep karışımından bir kepçe alıp tavaya dökün ve tavayı oynatarak hamurun yayılmasını sağlayın. Her bir tarafı orta ateşte 2'şer dakika pişirin.

  • Pişen kreplerin içine aşağıdaki fotoğrafta olduğu gibi iç malzemesi yerleştirin ve katlayın.

  • Dilerseniz üzerlerine kaşar peyniri serpip kızgın fırında kaşar peynirleri eriyene dek bekletip o şekilde de servis edebilirsiniz, ben tercih etmedim ama.




ispanakli ve peynirli krepler 3


ispanakli ve peynirli krepler 4

No comments:

Post a Comment