Labneli Patatesli Rulo Krepler
Malzemeler
Krep için;
2 su bardağı süt
1.5 su bardağı un
2 yumurta
½ çay bardağı sıvı yağ
Tuz
İç malzemesi;
4 adet patates
100 gr Pınar labne
½ çay bardağı ılık süt
2 sap taze soğan
Dere otu, kırmızı pul biber, tuz
Yapılışı;
Pınar Labneli Tarifler'e göndermiş olduğum tarif... Oylamadan geçemedi ama yayınlamak için sonuçlanmasını bekledim. Sonuçlara bakmadım ama olsun her şey mi? :)
Kahvaltı sofraları için çok güzel bir alternatif, aynı zamanda ara sıcak olarak da sunabilirsiniz. Krep için tüm malzemeleri bir kaba alarak pürüzsüz bir hamur elde edene kadar karıştırın. Teflon tavaya birer kepçe alarak tek tek hazırlayın.
Patatesleri haşlayın sütle püre haline getirin, ılımaya bırakın. Ilıyınca labneyi patatese karıştırın. Küçük küçük doğranmış yeşil soğan , dereotu, tuz ve biberi ekleyerek iç malzemeyi hazırlayın.
Kreplerin üzerine hazırladığınız içten sürün, rulo şeklinde sarın. Servis yapacağınız tabağa alın. Maydanoz serperek servis yapın.
Afiyet olsun...
No comments:
Post a Comment