Friday, September 13, 2013

BEŞAMELLİ TAVUKLU KREP



besamelli tavuklu krep 1


İncecik ,nefis kreplerin arasına bol beşamelli tavuk sos hazırladık...Üzerine bol kaşar peyniri erittik...İftar saatine sıcak sıcak yetiştirdik..Sofralarınızda bu nefis lezzete yer açın,yiyen herkes bayılacak..!!!


Hazırlayın koyun dolaba,yemek saati sürün fırına..Yalnızca 30 dakikada sofranızda..Sofralarınızda ister börek,ister bol yeşil salatayla beraber ana yemek olarak sunun..Nasıl arzu ederseniz!!






besamelli tavuklu krep 2






Malzemeler


Krep İçin


4 yumurta


1 su bardağı un


1 su bardağı süt


1 su bardağı su


1 çay kaşığı tuz


2 yemek kaşığı sıvıyağ


İç Harcı


3,5 su bardağı süt


50 gr.tereyağ


4,5 yemek kaşığı un


tuz,karabiber


1 çay kaşığı muskat rendesi


2 büyük kase haşlanmış didiklenmiş tavuk


1 küçük kase haşlanmış mısır


Üzeri İçin


1 su bardağı  kaşar rendesi


YAPILIŞI




  • Krep malzemeleriyle,pürüzsüz bir krep hamuru hazırlayın.




  • Küçük bir teflon tavayı az bir yağla fırçayla yağlayın.Sonrada ısınca küçük bir kepçe krep hamurundan tavaya koyun,pişirin.Bütün krep hamurunuzu böyle hazırlayın ve hepsini bir tabakta biriktirin.




  • Beşamel sos malzemeleriyle pürüzsüz bir sos pişirin.[ katı bir beşemal sos olacak]Pişirdiğiniz sostan 1  kase ayırın,geriye kalanın içine  baharatlarınızı,mısırınızı  ve küçük didiklenmiş tavuklarınızı koyup karıştırın.




  • Hazırladığınız tavuklu harçtan ikişer yemek kaşığı koyarak kreplerinizi tek tek dürüm gibi sarın ve hafif yağlanmış bir fırın kabına yanyana gelecek şekilde sırayla dizin.




  • Hazırladığınız kreplerin üzerine ayırdığınız beşamel sosu 3 yemek kaşığı sütle incelterek dökün ve onun üzerinede bolca kaşar peynir rendesi serpin.




  • 180 derece ısıtılmış fırında 25 dakika ,üzeri iyice kızarana kadar pişirin.Sonrada fırından çıkarın,5 dakika hararetini aldıktan sonra servis edin.




  • Bu ölçü büyük boy dikdörtgen borcam içindir.




  • AFİYET OLSUN..









No comments:

Post a Comment