Saturday, September 21, 2013

ÇİKOLATALI KREP




cikolatali krep 1






MALZEMELER:


  • 1 Bardak süt

  • 1 Adet yumurta

  • 1 Bardak un

  • 3 Yemek kaşığı şeker

  • 1 Yemek kaşığı kakao ( tepeleme)

  • Az tereyağ

  • 1 Adet muz....

Sosu için (çikolatalı krema):


  • Yarım kilo süt

  • 150 ml. krema

  • 350 gr. sütlü çikolata

  • 1 Yemek kaşığı tereyağ

  • Üzeri için reçel....



Kremanın yapımı:  Çikolata, süt, krema ve yağ bir kaseye alınır içinde kaynar su bulunan bir tencerenin üzerine yerleştirilip karıştırılarak çikolatanın erimesi sağlanır. Kase tencere üzerinden alınıp mikser yardımıyla koyulaşana kadar çırpılır ve birkaç saat dinlendirildikten sonra kullanılır.






cikolatali krep 2






HAZIRLANIŞI:


  • Herkese selamlar....:) Bugün oğluşumun gece yarısına yakın tutan tatlı krizine karşılık yapılmış olan bu çikolatalı krep tarifini paylaşmak istedim. Şipşak bir tatlı için oldukça lezzetli oldu. Aslında çikolata kremam önceden hazırda vardı. (pasta süslemesinde kullanmak için yaptığım) o yüzden işim biraz daha kolaylaştı. Bu kremayı özellikle sizlere tavsiye edicem çünkü pasta, kek , kurabiye süslemesi için gerçekten ideal bir krema ayrıca 2-3 gün buzdolabında rahatlıkla saklanabiliyor ama  dediğim gibi bu krema tarafımdan  başka şekilde kullanılacağı için elimin altında vardı. Siz ister kremayı deneyebilir istersenizde krema yerine (kremanın kıvam alması için beklemek gerektiğinden) pratik bir çözüm olarak 160 gr. kadar çikolatayı benmari usulü eritip arasına sos olarakta kullanabilirsiniz. Gelelim kreplerin yapımına: Krep harcı için lazım olan malzemeler rondo veya çırpıcı yardımıyla iyice karıştırılır. Teflon tavada eritilen bir miktar tereyağın üzerine karışımdan bir kepçe dökülerek arkalı önlü iyice pişmesi sağlanır.Malzememiz bitene kadar bu işlem sürdürülür. Arasına krema sürüp, muz ilaveside yapıldıktan sonra rulo şeklinde sarılır ve servis edilir.

  • Bu arada ben üzerinde bir miktarda vişne reçeli kullandım... Afiyetle kalın . Sevgilerle....:)





No comments:

Post a Comment