Malzemeler
2 yumurta
2 bardak süt
2 bardak un
biraz tuz
Yapılışı: Kasenin içine yumurtayı kıralım,çırpma teliyle çırpalım.Sütü(soğuk süt) unu ve tuzunu da koyalım.Tekrar çırpalım ve tavayı ısıtalım margarin ya da tereyağını tavanın her tarafını gezecek şekilde sürülelim krep karışımından 1 kepçe dolusu ,(ince bir kat olarak) tavaya dökelim,(tavayı eğerek karışımın tavanın yüzeyini kaplaması sağlayalım...) arkalı önlü çevirerek pişirelim.İsterseniz (peynirli, kıymalı, ıspanaklı ,patatesli,reçelli ne isterseniz)iç harç hazırlayıp içne koyun sararak yiyin:)
ister bizim bu sefer yaptığımız gibi sıcak sıcak sade olarak sarın yanında zeytin, peynir ,reçel vb. afiyetle yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun...
NOT:Hamur bire bir ölçüdür ,suyla sütsüz yapılan krep hamuruda vardır...
No comments:
Post a Comment