Bugün,Uzman tv ile ikinci çekimimizi gerçekleştirdik..Oldukça yorucu ve uzun süren bir çekim oldu..
Çekim ekibi gittikten sonra,bulaşıkları yıka kaldır bitmedi bir türlü:))Ne çok bulaşık çıkmışş öyle:))Neyse ki atlattım bugünü de..
Bugünkü menümüzde birazdan tarifini vereceğim,ıspanaklı krebimiz vardı..İkinci olarak da Çilekli kup..Son tarifimiz de hasanpaşa köfteydi..
Bugün bu postumu yayınladıktan sonra,3-4 gün boyunca blogumu yalnız bırakabilirim,sizlere emanet ediyorum ..Yarın ananeye gidiyoruz,oradan da halaya ..İnternet bağlantısı bulabilir miyim bilmiyorum..Şimdi bekletmeden ıspanaklı krep tarifimize geçiyoruz...
Malzemeler
Krep malzemeleri (8 adet çıkıyor)
2 adet yumurta
10 yemek kaşığı un (dolu ama tepeleme değil)
1.5 su bardağından 1 parmak eksik süt
Ispanaklı harcımızın malzemeleri
500 gr.ıspanak
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 çay kaşığı silme tuz
1 çay kaşığı silme karabiber
Beşamel sos malzemeleri
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı silme un
2.5 çay bardağı süt
Kreplerin üzerine serpmek için
100 gr.rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı
Öncelikle kreplerimizi hazırlıyoruz..Krep hamurumuzun boza kıvamında ve pürüzsüz olması gerekiyor..Teflon tavamızı ocağa alıp dibini çok az yağlayıp yağ hafif kızınca bir çorba kepçesine yakın tavamıza döküyoruz..Bir yüzü kızardıktan sonra diğer yüzünü spatula yardımıyla çevirip diğer yüzünü de kızartıyoruz..Krep hamurumuzu bu şekilde bitiriyoruz..
İkinci aşamada ıspanaklı harcımız var..Ispanaklarımızı kumu gidene kadar 5-6 defa yıkayıp süzüyoruz.Son yıkama suyuna da biraz sirke ekleyip bakterilerden arındırıyoruz.Süzgeç yardımıyla süzüyoruz..Minik minik doğrayıp bir kenarda bekletiyoruz..Tavaya önce sıvı yağımızı ve minik küpler halinde doğradığımız soğanları ilave edip şeffaflaşana kadar kavuruyoruz..Ardından ıspanaklarımızı ilave ediyoruz..Tuz ve karabiber eşliğinde karıştırıp yenebilecek kıvama gelene kadar pişiriyoruz..
Küçük bir tavada tereyağını eritip unumuzu ilave ediyoruz.Un kokusu çıkana kadar kavuruyoruz..Ardından sütümüzü ilave edip biraz koyu kıvamlı beşamel sos hazırlayıp ıspanaklı harcımızla buluşturuyoruz ve karıştırıyoruz..
Kreplerimizin ortasına 1-2 kaşık ıspanaklı harcımızdan alıp kenarlarından içeri doğru kıvırıp rulo haline getiriyoruz..Yağlamadan borcama diziyoruz..Bu şekilde krep ve harcımızı bitiriyoruz..
Kreplerimiz bittikten sonra üzerine kaşar rendesi serpip fırına veriyoruz..Fırının sadece üst ızgara bölümünü açıp kaşarlar eriyip kızarana kadar tutuyoruz..Sıcak servis yapıyoruz..
Afiyet olsun..
No comments:
Post a Comment