Saturday, November 16, 2013

Kıymalı Beşamel Soslu Krep Ruloları



kiymali besamel soslu krep rulolari 1


 


Bol yağmurlu bir İzmir gününden herkese merhaba. Yavaş yavaş kışın, bana pek sevimsiz gelen yüzünü görmeye başladık. Yazın o güneşli ortamından uzaklaşmak ruhumu biraz daraltsa da her mevsimin ayrı bir güzelliği var. Üstelik böyle yağmurlu havalarda evde oturup dışarısını seyretmek, sevdiğiniz kitabı okumak çok keyifli olsa gerek. Benim çok sıklıkla hayal ettiğim ama çalıştığım içinde yapamadığım bir keyif bu. Umarım sağlıklı bir şekilde ileride ki yaşamımda yaparım.


Bugün yemek masalarına yakışacak bir tarif vermek istedim. İç malzemesini et veya tavuk etini soteleyerekte yapabilirsiniz. Krep hamuruna koyduğum rondodan geçirilmiş kırmızı biberlerle hem görüntü hem de lezzet olarak çok hoş oldu... 


Beni Facebook'ta takip etmek isterseniz buraya tıkladıktan sonra açılan sayfayı beğenmeniz yeterli...


 


Gereken Malzemeler :


Krep için:


2 adet yumurta


2 su bardağı un


2 su bardağı süt


1 adet kırmızı kapya biber


 


İç harcı için:


250 gr kıyma


1 adet soğan


2 diş sarımsak


2 adet domates veya 2 yemek kaşığı salça


1 kase kıyılmış maydanoz


2 adet yeşil biber


tuz, karabiber, kırmızı biber, kimyon


 


Beşamel sos için :
3 yemek kaşığı tereyağ

4 yemek kaşığı un

4 su bardağı süt

1 tutam muskat rendesi (isteğe bağlı)

tuz


Üzerine:


1 su bardağı kaşar peyniri rendesi 







kiymali besamel soslu krep rulolari 2



Hazırlanışı :


Önce iç malzemesini hazırlamak için soğanı yemeklik doğrayın sıvıyağda soteleyin. Üzerine sarımsakları ilave edip bir kaç kez çevirin.


Kıymayı ilave edip kıyma saldığı suyu çekinceye kadar kavurun.


Halka halka doğradığınız biberleri de ilave edip küp küp doğradığınız domatesleri de ilave edin.


Domatesler suyunu çekince kıyılmış maydanozu, tuz ve baharatları ilave edip ocağı kapatın ılınması için bir kenara alın. 


Krep için kırmızı biberi rondodan geçirin diğer krep  malzemelerini de ilave ederek iyice çırpın. Yapışmaz bir tavayı veya krep tavasını yağlayıp krep hamurundan bir kepçe ince bir tabaka  olacak şekilde dökün.


Hamurun kenarlarından yavaşça kaldırıp altı pişti ise ön yüzünü de pişirip bir kenara alın.


Tüm krep hamuru bitinceye kadar aynı işlemi uygulayın.


Krebi düz bir tabağa alıp iç malzemesinden koyarak rulo gibi sarın. Fırın kabına yerleştirin.


Üzerine beşamel sosu hazırlamak için tereyağı yakmadan eritin unu da ilave edip un kokusu çıkıncaya kadar kavurun ( un pembeleşmemeli).


Üzerine sütü azar azar ilave edip topaklanmaması için çırpıcı ile iyice karıştırın. Tuz ve muskat rendesini de ilave edin.


Koyulaşan sosu hazırladığınız krep rulolarının üzerine döküp kaşar peyniri rendesini de serpin.


Önceden 180 derece ısıtılmış fırında kaşar peyniri eriyinceye kadar pişirin.


Fırından çıkınca hafif ılınınca servis yapın.




Bunu E-postayla Gönder BlogThis! Twitter'da Paylaş Facebook'ta Paylaş


No comments:

Post a Comment