Monday, November 11, 2013

Kurutulmuş Meyveler Etkinliği / Kuru Meyveli Krep Çanakları



kurutulmus meyveler etkinligi kuru meyveli krep canaklari 1 Kurutulmuş Meyveler Etkinliği için çok tatlı bir tarif uyguladım. Meyveli karışım çok lezzetliydi, krep çanakları içindeki sunum ise çok şık oldu. Etkinlik için tarifimi Seher Hanım'a gönderiyorum, kolay gelsin.



Meyveli Krep Çanakları



Krep Tarifi:



2 yumurta



1,5 su bardağı süt



Aldığı kadar un



1 çay kaşığı tuz



Krep hamuru için yumurtaları tuz ile birlikte çırptıktan sonra, un ve sütü ekleyip boza kıvamında bir hamur elde edene kadar karıştırın. Sıvıyağ ile yağlanmış tavanın ortasına bir kepçe yardımı ile çay tabağı büyüklüğünde krep karışımı dökün. Kreplerin her iki tarafını kızartıp tabağa alın. Tavayı her krep dökme işleminden önce yağlayın. Tavanın her yeri iyi yağlanmış olmalı ancak yağ çok bol olmamalı.



Krepler sıcakken çukur kaselerin içine düzgünce yerleştirip soğutun. Bu sayede krep kaseler elde edeceksiniz.



Kuru Meyveli Karışım Tarifi:



Kuru kayısı, kuru incir, kuru üzüm, elma, ceviz, tarçın



Meyveleri küçük küçük doğrayın. Çok az tereyağda meyveleri hafif pişirin. İsterseniz pişirme aşamasında şeker ilave edebilirsiniz ama meyvelerdeki doğal şeker yeterli. Meyveler pişince tarçın ve iri çekilmiş ceviz ilave edip karıştırın.



Meyveli karışımı soğumuş krep çanaklarının içinde servis yapın.



Afiyet olsun.



No comments:

Post a Comment