Saturday, November 16, 2013

Krep


Lezzeti



İçine ne koyup sararsanız bambaşka bir tad oluyor. Benim en sevdiklerim, kıyma-soğan kavurması veya tatlı ile yiyeceksem sarelle. Siz ne isterseniz içine onu koyup sarın. Reçel olur. Bal olur. Tuzluyla isterseniz, patatesli olur, peynirli olur, sosisli olur. İstediğiniz otla olur. Yalnız tuzluyla yiyecekseniz içine tuz, tatlıyla yiyecekseniz şeker ilave edin. Pazar kahvaltılarımda başımın tacı…




Malzemeler
1 su bardağı su




1 su bardağı süt
3 yumurta




1.5 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz veya şeker




Yapılışı
Malzemenin hepsi bir kapta karıştırılır. Küçük boy teflon tavaya çok az katı yağ koyulur ve tava kızdırılır. 3 çorba kaşığı krep dökülür, çevrilerek her iki tarafı da pişirilir. Tabağa alınır. Malzeme bitene kadar bu şekilde pişirilir. İçine arzu ettiğimiz malzeme koyularak sarılır. Hazır. Afiyet Olsun.


No comments:

Post a Comment