krep için:
klasik krep
2yumurta
2su bardağı süt(bazan bir su bardağı süt birinide su olarak kullanıyorum oda çok hafif oluyor)
1çay kaşığı tuz
1-1,5su bardağı un
unu hep göz kararı yapıyorum kekten daha akıcı kıvam olacak
tüm malzemeyei karıştırıp teflon tavada pişiriyoruz
ilk dökmede tavayı azıcık yağlarsanız sonrakilere yağlamaya gerek yok
iç malzemesi:yeteri kadar kıyma
1 kuru soğan
tuz- karabiber
sıvı yağ
üzerine kaşar rendesi
kreplerimizi hazırlıyoruz
diğer yanda iç malzememizi kavuruyoruz
yeteri kadar iç koyup krepleri rsimdeki gibi katlıyoruz
fırın tepsisine alıp üzerine kaşar rendeliyoruz
afiyetle kalın
tarifi iftar bereketine sevgili sevile gönderiyorum
No comments:
Post a Comment