Friday, November 29, 2013

KREPTE TALAŞ BÖREĞİ


krepte talas bore i 1


krepte talas bore i 2


efendim mutlu pazarlar.benim için günün geri kalanı öyle olacak inşallah.bugün annemlere




iftara davetliyiz.gitmişken çocuklarımada bayramlık alacağım. e bayramın tadını çocuklar çıkarmalı değilmi.



bugün iftar yemeğimizi erkek kardeşim hazırlayacak.efendim zehirlenmezsek yarın görüşeceğiz.şaka bir yana iki erkek kardeşim trabzonda çok cici bir balık restoranı işletiyorlar.sadece balık yemekleri.hele bir balık börekleri varki dillere destan oldu.



bugün bize süper bir lüfer yapacakmış.e hayırlısı.ben balık pişrme konusunda süper ötesi yeteneksiz olduğum için hazır yiyeceğim.



gelelim bugünkü tarifimize



ne isim vereyim diye düşündüm talaş kebabı demeyi uygun gördüm.



son derce şık bir yemek .çokda lezzetli.tam misafirlerinize göre.



KREPTE TALAŞ BÖREĞİ



KREP İÇİN:



  • 2 su bar.süt

  • 3 yumurta

  • 3 - 4 kaşık un

  • tuz

  • 3 kaşık sıvıyağ



İÇ MALZEMESİ:



  • 300 Gr dana kuşbaşı

  • 2 adet domates

  • 1 kaşık salça

  • 3 adet çarliston biber

  • 1 çay bar.bezelye

  • 2 adet kızartılmış patates



ÜZERİ İÇİN:kaşar rendesi



YAPILIŞI:öncelikle krep harcımızı yapalım.yumurtaları çırpın.unu ekleyin.yavaş yavaş sütü ekleyip bir yandanda çırpın.



tuz ekleyin.akıcı bir kek kıvamına gelene dek çırpın. ben sıvıyağı harcın içine katarım.ayrıca tavayı yağlamam.



tavaya bir kepçe kadar dökerk incecik krepler pişirin.işin sırrı ince olması.aksi halde yerken sadece hamur tadı alırız kalın olursa.



diğer yandan eti kendi suyuyla kavurun.kavrulunca içine 2 kaşık tereyağı, biberleri,rende domates ve salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.



et yumuşayınca patates ve bezelyeyide ilave edip tuz ve baharatını atın.



hazırladığınız bu harcı kreplere sararak kare şeklinde kapatın.



üzerine kaşar rendeleyerek 1o dakika kadar fırında bekletin.



bu tarif sevgili http://mintininmutfagi.blogspot.com/ a gitsin



hayırlı iftarlar



No comments:

Post a Comment