Thursday, November 14, 2013

REÇELLİ, MARMELATLI, KAYMAKLI KREPLER



recelli marmelatli kaymakli krepler 1


recelli marmelatli kaymakli krepler 2 1 yumurta


2 su bardağı süt


aldığı kadar un ,tuz


Sıvıyağ


İÇ MALZEMESİ


Kaysı reçeli,böğürtlen reçeli,erik marmelatı , kaymak ,antep fıstığı


arzuya göre daha değişik reçel ve marmelatlarla yapılır


YAPILIŞI


Blendırın içine 1 yumurta kırılır 2 su bardağı süt 1 çay kaşığı tuz eklenir un yavaş yavaş eklenir boza kıvamından daha sulu bir hamur hazırlanır .


( blendrda pürüzsüz ve çok kolay oluyor )


Teflon tava ateşte iyice ısıtılır 1 tatlı kaşığı yağ eklenir 1 kepçe krep hamuru tavaya dökülür iyice yaydırılır krepler tutununca üzerine 1 çay kaşığı yağ gezdirilir ters çevrilir hafif pişince alınır . kurumaması için üst üste gelecek şekilde dizilir .


Diğer kreplerde aynı şekilde hazırlanır .


içlerine marmelat ve kaymak konulup sarılır üzerlerine antep fıstığıserpilir ve reçelin suyundan gezdirilir .







No comments:

Post a Comment