Saturday, November 23, 2013

Krep kebabı

















krep kebabi 1
Diğer kebab türlerinden farklı olarak krep şeklinde yapılan ve tadına doyamayacağınız nefis bir yemek...



MALZEMELER

2 yumurta

1 su bardağı un

1.5 su bardağı süt

1 yemek kaşığı sıvıyağ

1 çay kaşığı tuz

İÇİ İÇİN

250 gr kuşbaşı dana eti

1 su bardağı haşlanmış bezelye

2 adet havuç

1 adet soğan

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı kekik

1 yemek kaşığı sıvıyağ



ÜZERİ İÇİN

Rendelenmiş kaşar peyniri

HAZIRLANIŞI

Krep için tüm malzemeleri karıştırıp mikserle bir iki dakika çırpın. Teflon tavayı ısıtın. Krep malzemesinden birer kepçe alıp tavaya dökün.

Krepleri arkalı önlü pişirin. İçini hazırlamak için, kuşbaşı doğranmış etleri 1 yemek kaşığı sıvıyağda kavurun. Etler yumuşamaya başlayınca yemeklik doğranmış soğanları, küp küp doğranmış havuçları ekleyin. Tüm malzemeler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Tuzunu ve baharatını katıp, bezelyeyi ekleyin. Kreplerin içerisine bu malzemeyi paylaştırın. Sigara böreği sarar gibi sarın. Tepsiye dizin. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış fırında kaşarlar eriyinceye kadar pişirin.

Bu yazı krep kebabi 2 kişi tarafından okundu.


No comments:

Post a Comment