Saturday, November 16, 2013

BİR ETKİNLİK VE TAVUKLU KREP


"71. PORSELEN DEMLİK ÇAY KEYFİ ETKİNLİĞİ" ne ev sahibeliği yapan Gülten ablaya daveti için teşekkür ediyor, tarifimi ona yollamak üzere sizlerle de paylaşıyorum.

TAVUKLU KREP

Krep için malzemeler


2 yumurta

1 paket kabartma tozu

biraz tuz

3 su bardağı süt

aldığı kadar un (hamurun kıvamı kek hamurundan biraz daha akışkan olacak)

İç harcı

2 adet kemiksiz göğüs

kırmızı ve yeşil biber

biraz körü, biraz kırmızı ve kara biber

tuz, biraz sıvıyağ

Üzerine rendelemek üzere kaşar peyniri.

Öncelikle krep malzemelerimizle kreplerimizi hazırlıyoruz. Bir taraftan da tavuğumuzu kuşbaşından biraz daha küçük doğruyoruz..Tavada suyunu çekene kadar pişiriyoruz. İçine biraz sıvı yağ ile birlikte biberleri atıyoruz hepsini birazcık soteliyoruz. En son olarak baharatları ve tuzu ekliyoruz.


bir etkinlik ve tavuklu krep 1



bir etkinlik ve tavuklu krep 2



bir etkinlik ve tavuklu krep 3


Bir kenara soğumaya bırakıyoruz.

Soğuyan iç malzemesi ve krepleri artık kavuşturabiliriiiiiz.

Kreplerin ortasına iç malzemesini koyarak, zarf gibikapatıp fırın kabımıza katlama yeri aşağıya gelecek şekilde yerleştiriyoruz. Krep ve iç malzemelerimiz bitene kadar bu işleme devam ediyoruz. En son üzerine bo kaşar rendeleyerek fırına veriyoruz.

Kaşarlar eriyince ya da (arzunuza göre) kehribar gibikızarıncaya dek fırında tutuyoruz.Sıcakken servisyapıyoruz.

Afiyet olsun.Benim en sevdiğimlezzetlerden bir tanesidir. İç malzemesi olarak sosis, kıymalı harç da kullanılabilir. Onlarda lezzet olarak çok yakışıyor.

No comments:

Post a Comment