Malzemeler (4 kişilik )
Krep için :
125 gr. Un
1 yumurta
150 ml. Süt
150 ml. su
1/2 demet taze fesleğen
tuz
4 adet tavuk göğüs eti
2-3 adet havuç
1 soğan
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 tatlı kaşığı bal
200 gr. sıvı krema
tuz, karabiber
Yapılış aşamaları :
KREP
Önce kreplerimizi hazırlıyoruz.
Taze Fesleğenleri ince ince kıyıyoruz.
Un + Yumurta + Su + Süt karışımından bir krep hamuru elde ediyoruz.
Kıyılmış fesleğenleri katıyoruz.
Tuz ve karabiber ile tatlandırıp hamuru hazırlıyoruz.
Tavamızı kızdırıp biraz yağlıyoruz.
Malzememizden 4 adet büyük boy krep çıkıyor.
Kreplerimizi bir kenarda bekletiyoruz.
TAVUKLU HARÇ
Tavuk etimizi kuşbaşı doğruyoruz.
Sıvıyağı kızdırıp etleri soteliyoruz ve bir kenara ayırıyoruz.
Havuçları ayıklayıp ikiye bölüyoruz ve ince dilimliyoruz.
Soğanı ayıklayıp yemeklik doğrayıp havuç ile birlikte aynı kabımızda kalan yağ ile kavuruyoruz.
Havuçlar biraz kavrulunca pişen etlerimizi ekliyoruz.
Kremamızı ekliyoruz ve tuz, karabiber, bal ile tadlandırıyoruz.
10 dk. kısık ateşte 1 taşım kaynatıp kenara alıyoruz.
Kreplerimizi 4' e katlıyoruz. Bohça gibi bir kenarına etimizden doldurup taye fesleğen ile birlikte servis yapıyoruz.
Afiyet olsun.....
No comments:
Post a Comment