Friday, November 15, 2013

KREP VE KREMALI TAVUK



krep ve kremali tavuk 1

Bu tarifimle şaşırmış olabilirsiniz çünkü şimdiye kadar bu tarz bir tarifim hiç olmamış. Aslında pasta ve kurabiyeler dışında koymak istediğim tarifler çok oluyor ama ya fotoğrafını çekmeye fırsatım veya uygun ortamım olmuyor ya da çektiğim fotoğraflar içime sinmiyor. Tabii ki tarif ve yakaldığım lezzet son derece önemli ama bana göre sunum ve fotoğrafta aynı derecede önem taşıyor. İşte pastalar,kurabiyeler dışında yayına hak kazanan tavuklu krep tarifimle sizleri başbaşa bırakıyorum...



Malzemeler (4 kişilik )



Krep için :



  • 125 gr. Un


  • 1 yumurta


  • 150 ml. Süt


  • 150 ml. su


  • 1/2 demet taze fesleğen


  • tuz

Tavuk iç için :



  • 4 adet tavuk göğüs eti


  • 2-3 adet havuç


  • 1 soğan


  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ


  • 2 tatlı kaşığı bal


  • 200 gr. sıvı krema


  • tuz, karabiber


    krep ve kremali tavuk 2




Yapılış aşamaları :



KREP



  1. Önce kreplerimizi hazırlıyoruz.


  2. Taze Fesleğenleri ince ince kıyıyoruz.


  3. Un + Yumurta + Su + Süt karışımından bir krep hamuru elde ediyoruz.


  4. Kıyılmış fesleğenleri katıyoruz.


  5. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp hamuru hazırlıyoruz.


  6. Tavamızı kızdırıp biraz yağlıyoruz.


  7. Malzememizden 4 adet büyük boy krep çıkıyor.


  8. Kreplerimizi bir kenarda bekletiyoruz.



TAVUKLU HARÇ




  1. Tavuk etimizi kuşbaşı doğruyoruz.


  2. Sıvıyağı kızdırıp etleri soteliyoruz ve bir kenara ayırıyoruz.


  3. Havuçları ayıklayıp ikiye bölüyoruz ve ince dilimliyoruz.


  4. Soğanı ayıklayıp yemeklik doğrayıp havuç ile birlikte aynı kabımızda kalan yağ ile kavuruyoruz.


  5. Havuçlar biraz kavrulunca pişen etlerimizi ekliyoruz.


  6. Kremamızı ekliyoruz ve tuz, karabiber, bal ile tadlandırıyoruz.


  7. 10 dk. kısık ateşte 1 taşım kaynatıp kenara alıyoruz.


  8. Kreplerimizi 4' e katlıyoruz. Bohça gibi bir kenarına etimizden doldurup taye fesleğen ile birlikte servis yapıyoruz.



Afiyet olsun.....


No comments:

Post a Comment