Bu kez klasik krebi tam buğday unuyla yaptım.Afiyetle tüketilen krebin tarifi aşağıda..
Malzemeler
- 5 yemek kaşığı tam buğday unu [dolu ]
- 3/4 su bardağı süt (1 su bardağından 2 parmak eksik)
- 1 yumurta
Yapılışı
Krep malzemelerini çıkur bir kapta boza kıvamına gelip pürüzsüz olana dek çırpıyoruz.
Tavamızı kızdırıp çok az sıvı yağ damlatıp yarım kepçeden biraz fazla karışımdan alıp tavamıza döküp tavamıza yayılmasını sağlıyoruz.
Bir yüzü pişince spatula yardımıyla çevirip diğer yüzünün de pişmesini sağlıyoruz.Her krep öncesinde tavamıza çok az sıvı yağ serpiyoruz ve bu şekilde malzemeyi bitiriyoruz.
Afiyet şeker olsun..
No comments:
Post a Comment