Friday, October 25, 2013

sebzeli krep



sebzeli krep 1








Uzun süresir sırasını bekleyen bir tarif.Biraz zahmetli gibi görünse de, sonuç için buna değer.

Aslında sebzeli krep yapmayı planlayan çoğu AcemiAşçı takipcisi, sayfayı biraz karıştırıp, bu tarifi çoktan yorumlamıştır diye düşünüyorum. Zira krep, sebzeler ve beşamel sos, farklı zamanlarda, farklı tarifler içerisinde yer almıştı.


Krep için malzemeler:
10-12 adet krep için


  •  4 yumurta

  • 1 su bardağı un

  • 1 tutam tuz

  • 1+3/4 bardak süt

  • 1 tatlı kaşığı şeker

  •  pişirmek için bir miktar sıvıyağ

Tüm krep malzemelerini iyice karıştırıp, buzdolabında yarım saat dinlendirin. (el blenderi ile daha iyi sonuç alınıyor) Bu arada sebzeli içi hazırlamaya başlayın.


sebzeli krep 2Sebzeli iç malzemeleri


  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 2 diş sarmısak

  • 1 orta boy taze zencefil

  • 1 ufak pırasa

  • 1 adet çarliston biber

  • ½ adet kırmızı tatlı biber

  • 2-3 yaprak beyaz lahana (kalın kısımları temizlenmiş)

  • 1 küçük havuç

  •  1 küçük kabak

  • 10 adet orta boy mantar

  • 4-5 dal brokoli

  • 1 avuç soya filizi

  • soya sosu




 İç Hazırlanışı


  • Büyükçe bir wok ya da tavada yağı kızdırın, ince kıydığınız sarmısak ve zencefili ekleyin.

  • Havuç lahana ve kabakları jülyen doğrayın.Kalan sebzeleri çok ince doğrayın

  • Tüm malzemeleri sırayla ve 2şer dakika arayla ekleyerek harlı ateşte sürekli kavurun .

  • Woku sürekli elle sallayarak malzemelerin sürekli karışmasını sağlayın

  • 5 dakika daha böyle kavurduktan sonra soya sosunu ekleyin,

  • tavanın altını kısıp üzerini kapatarak 5 dakika daha pişirin. 



Sebzeler pişerken, krep karışımını dolaptan çıkartıp çok az yağladığınız yapışmaz tavaya azar azar dökerek, mümkün olduğu kadar ince krepler pişirin.

Pişmiş olan iç malzemeleri kreplere bölüştürüp, rulo yapın

Hazırladığınız ruloları fırın kapına dizerek (dilerseniz önce beşamel sos* ekleyerek ) bol kaşar peyniri ilavesiyle fırına verin.

Peynirler eridiğinde servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun...

* Beşamel sos:


  • 1/2 su bardağı un

  • 1 çay kaşığı tuz

  • karabiber

  • 1 tutam muskat

  • 1/3 su bardağı zeytinyağı (ya da 50 gr tereyağı)

  • 3 su bardağı süt



Beşamel sos için,  unu biraz kavurup, yağı ekleyin. Hepsi toplanana kadar karıştırın. Çırpıcı ile karıştırarak süt ekleyin. Koyulaşıp kaynayıncaya kadar karıştırın. Tuz, muskat ve karabiber ekleyin


No comments:

Post a Comment