Benim kadar çok krep yapan yoktur herhalde. Bu konuda kimseyi rakip tanımıyorum kusura bakmayın.Ne kadar mütevaziyim değil mi :) Benim şekerler her gün yeseler bıkmayacakları için neredeyse her gün yaptığım bir şey krep.Ustası oldum bu yüzden,gözüm kapalı yapabilirim.Bende çok severim,yapmasını da yemesini de.Yazın şöyle arası domatesli, peynirli y ada şekerlerimin sevdiği gibi nutellalı krep kahvaltıda vazgeçilmezimiz.Kışında ıspanaklısını yaparım muhakkak, yeşil rengi de çok sevdiğim için ıspanak anlayacağınız bizde çok tüketiliyor.Ben her krep yaptığımda içine bir çimdikte karbonat atarım.Sanki daha güzel oluyor ne bileyim böyle alışmışım. Krebi hiç ölçü ile yapmamıştım hep gözümün kararıyla, bu sefer sizler için ölçerek yaptım.Beğenirsiniz umarım, neşe dolu bir gün diliyorum.Sevgiler...
Buda benim küçük şeker,kendisi tam bir krep canavarı olur,krep yapacağımı anlayınca sandalyeyi hemen çeker çırpmaya hazırlanır. İlk pişen krep hep onundur ve daha sofraya gelmeden midesine iner :)
MALZEMELER:
2 su bardağı süt
1 buçuk su bardağı un
1 adet yumurta
5-6 adet ıspanak yaprağı
1 çay kaşığı tuz
yarım çay kaşığı karbonat
Derince bir kapta yumurtayı ve sütü iyice çırpın.
Unu, tuzu ve karbonatı da ekleyin,pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın.Ispanak yapraklarını da ekleyip blendırdan geçirin. Krep hamuru çok koyu olmayan az akışkan kıvamda olmalıdır.
Krep tavası yada herhangi teflon bir tavaya 1-2 damla yağ dökün.Tava iyice ısınınca bir kepçe krep hamurunu tavanın ortasına dökün.Tavayı elinizde sağa sola çevirip hamurun tüm tavaya yayılmasını sağlayın.
Tahta bir spatula ile krebin kenarından tavadan ayrılıp ayrılmadığını kontrol edin.Ayrılıyorsa pişmiş demektir.Diğer tarafını da 1-2 damla yağ dökerek çevirin ve yine aynı şekilde pişirin.
No comments:
Post a Comment