Tuesday, October 29, 2013

Krep


krep 1

krep 2

krep 3

krep 4

krep 5 Benim en pratik sabah kahvaltisi yemegimdir.Ispanakli vede mantarli ic malzemeli cok lezzetli vede doyurucu bir cesit..



Krep Malzemesi:


Bir su brd. sut


Bir su brd. ilik su


Uc yumurta


4 yemek kasigi siviyag


tuz, iki su brd kadar un


Kabartma tozu


Ispanakli Ic:


1 kuru sogan


Yarim kg. ispanak yikanmis ayiklanip dogranmis


salca, baharat , tuz , bir dis sarimsak


Mantarli Ic:


Bir kuru sogan


Bir sivri biber


Bir domates ;kabugu dogranmis


Bir dis sarimsak


tuz, baharat , maydanoz

Tarif:


Krep malzemesi derin bir kap icinde iyice cirpilir vede buzdolabinda bir saat bekletilir kapakli bir kap olursa iyi olur.Sonra kiymali ve mantarli icler hazirlanir ve genis bir tava isitilmaya baslanir , ilk krep icin tava hafif yaglanabilir ama digerlerinde gerek yoktur .Bir kepce yardimi ile tava ortasina krep karisimindan bir kepce dolusu krep konulur ve dikkatlice tavanin heryerine yayilir .Onlu arkali pisirilen krep icine iclerden konulur ve servis edilir.Afiyet olsun...



No comments:

Post a Comment