Tuesday, October 8, 2013

KAHVALTILIK KREP


MALZEMELER

2 adet yumurta

2 su bardağından biraz az un

1 su bardağı su

1 su bardağı süt

1 çay kaşığı tuz

pişirmek için margarin




kahvaltilik krep 1


HAZIRLANIŞI

Un, süt ve su ile hiç topak kalmayana kadar iyice çırpın. Yumurtaları ekleyin biraz daha çırpın. Kek hamurundan daha akıcı bir kıvamda hamur edin. Teflon tavaya 1 çay kaşığı kadar margarin koyup eritin. Tavaya 1 kepçe hamuru dökerek yayın. Her iki tarafını çevirerek orta ateşte pişirin.İyi bir krep yapmak karışımdan çok el becerisi ister. Biraz pratik yapmanız gerekecektir;) Bu arada hamura tuz koymazsanız reçel veya çikolata sürerek de tüketebilirsiniz. Tuzlu sevenlere ise önerim içine peynir sarılmasıdır. Herkese afiyet olsun:)


kahvaltilik krep 2


No comments:

Post a Comment