Thursday, December 26, 2013

Tavuklu Krep desek?



tavuklu krep desek 1
Ama isteyen istediğini diyebilir değil mi?

Gene uydurduk birşeyler Zeliha teyzenin mutfağıyla daha sık buluştuğumuz günlerde buna benzer bir tavuklu krep vardı yaz gelsin onu da yayınlayacağım,biraz o tarifi dikkate alıp biraz da kış aylarına uygun hale getirirken bu nefis lezzet çıktı.Bir tane yiyebildim çok beğenildi en yakın zamanda yapmak istiyorum yeniden,hatta annem 1 hafta sonrasına sucuklu&kaşarlı  şekilde yapmış öyle de güzel olmuş.

Tavuklu Krep

1 adet tavuk göğsü

2-3 adet havuç

2-3 adet patates

Rendelenmiş domates(Yazın hazırlanan rendelenmiş domatesi kullandım)

Kekik

Tuz

Pulbiber

Sıvıyağ

Krep için

3 yumurta

3 su bardağı süt

2 su bardağı un

1 çay kaşığı karbonat

Tuz

Hazırlanışı


  1. İlk krebi hazırlarsanız krep için yumurta ve tuzu çırpın.Ardından sütü ekleyin onunla da çırptıktan sonra unu azar azar ekleyin.Son olarak karbonatı da ekleyin.

  2.  Krep tavanızı ya da krep yapabileceğiniz teflon tavanızı ocağa alın ve ısınmasını sağlayın.Tava iyice ısınınca krep hamurunuzdan kepçeyle(kalın olmayacak şekilde)tavaya birmiktar dökün ve her tarafına yayılmasını sağlayın.Arkalı önlü şekilde pişirdiğiniz kreplerinizi bir servis tabağında toplayın.

  3. Krepler hazır olduktan sonra(iç harcı dilerseniz önce de hazırlanabilir)iç harcı için öncelikle tavuk göğsünü haşlayın.Haşladığınız tavuk göğsünü ufak ufak didikleyin.

  4. Bir taraftan da patataesleri,havuçları soyup ufak ufak doğrayın.Doğradığınız patates ve havuçları kızgın yağda kızartın.

  5. Yazdan kalma konserve domates rendesi ise sadece tavada bir kaynama gelsin ama eğer şu an ki domateslerle yapılıyorsa güzelce pişirilsin.

  6. Pişen rendelenmiş domatesin için önce tavukları sonra da kızartılmış sebzeleri atın.Onlarla da iyice bir karıştırın.

  7. En son olarak tuz,kekik ve biberi de atıp kapağını kapatın.

  8. Kreplerin ortasına iç harcından istediğiniz miktarda koyun ve fotoğrafta olduğu gibi enli bir şekilde sarın.Dilerseniz sigara böreği şeklinde de sarabilirsiniz.Sardığınız krepleri bir borcama sıralayın ve en son üzerlerine kaşar dilimleri koyup kekik,biber serpin.

  9. Önceden ısıtılmış fırında kaşarlar güzelce eriyene ve de krepler de ısınana kadar bekletin.

*Bizim evde krep işi annemdedir ama o gün acil bir yere gittiği için ben yapmak zorunda kaldım ve uzun zamandır da yapmadığımdan çok yumurta koymuşum.Eğer sizlerin kendinize ait ölüçünüz,tarifiniz varsa krepleri öyle de yapabilirsiniz.Açıkçası bende krep üzerinde biraz daha çalışacağım.Hatta bizim köydeki adıyla da burada yayınlayacağım!

Bu uydurmasyon lezzeti kendimde çok beğendiğimden hemen yayınlıyorum fotoğrafını da hatta sonrasında güncelleyeceğim tekrardan,afiyet olsun.

No comments:

Post a Comment