Friday, December 13, 2013

Semizotlu Enginarlı Krep



semizotlu enginarli krep 1


 (6 adet krep için)

Malzemeler :

Krep için:

100 gr. (3 yemek kaşığı) eritilmiş Teremyağ

3 yumurta

200 gr. (1 su bardağı) un

200 ml (1 su bardağı) süt

İç harcı için:

35 gr. (1 yemek kaşığı) Teremyağ

1 demet semizotu

2 adet enginar

2 diş ezilmiş sarımsak

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı tuz

100 gr. dilimlenmiş kaşar peyniri

Krep hamurumuz için gerekli olan tüm malzemeleri mikserle çırpıp pürüzsüz hale

getiriyoruz. Yapışmaz yüzeyli tavamıza kepçeyle döküp 6 adet incecik krep

pişiriyoruz.Diğer yandan Teremyağ’ımızı tavada eritip enginarlarımızı tavla zarı gibi doğrayıp

kavuruyoruz. İçine semizotumuzun yaprak kısımlarını atıp 1-2 dk. harlı ateşte

kavuruyoruz. İçine sarımsak, tuz ve karabiberimizi ekleyip altını kapatıyoruz

Kreplerimizin içine harcımızı paylaştırıp üzerlerine dilim kaşar peynirlerimizi

yerleştirip dörde katlıyoruz. Tavamıza kreplerimizi alıp arkalı önlü hafifçe kızartıp

sıcak olarak servis ediyoruz.

Püf Noktası:

Semizotu ve enginar birbirine çok yakışan iki sebze olmakla birlikte, semizotu yerine

isterseniz karalahana, pazı veya ıspanak kullanarak farklı lezzetler elde edebilirsiniz.







No comments:

Post a Comment