Tuesday, December 24, 2013

DANTEL KREP



dantel krep 1


Herkese merhabalar,hayırlı cumalar.

  Haftayı şöyle şık mı şık bir tarifle kapatmak istedim.Aslında bildiğimiz krep,daha evvel burada tarifini vermiştim,hatta bunu da yayınlamıştım ama bazı aksaklıklardan dolayı kaldırmıştım.Şimdi tekrar en güncel haliyle karşınızda.Krep sevmeyen yoktur sanırım,hele böyle şık bir krepe hiçbirimiz hayır diyemeyiz.Eğer bir sosluğunuz varsa çok zahmetli bir şey de değil.Misafirlerinize şık bir kahvaltılık sunmak isterseniz mutlaka deneyin derim.Üstelik dilediğiniz motifi yapabilir,sanatçı tarafınızı ortaya çıkarabilirsiniz :)

  Mesela bu pazar yapın ,ev halkına güzel bir sürpriz olacaktır.

 Şimdiden hepimize mutlu hafta sonları.

Diğer kahvaltılık tarifime BURADAN ,krep tarifime de BURADAN ulaşabilirsiniz.


dantel krep 2




MALZEMELER

3 adet yumurta

1 su bardağından 1 parmak fazla un

1 su bardağından 1 parmak fazla süt

2 kaşık tereyağ yada margarin

1 çay kaşığı kabartma tozu

2-3 çay kaşığı tuz (eğer tatlı bir iç malzemeyle kullanacaksanız 1 çay kaşığı tuz kullanın)



HAZIRLANIŞI

   Öncelikle sütü bir cezveye koyup,tuzunu ekleyelim ve kaynatıp ocaktan alalım.Kaynayan süte katı yağı ilave edip erimesi için karıştıralım ve ılımaya bırakalım.Diğer taraftan derin bir kaba unu alalım,havuz gibi açtıktan sonra ortasına yumurtaları kırıp kabartma tozunu da ilave edelim.Ilıyan sütü yavaş yavaş ve karıştırarak unlu,yumurtalı karışıma dökelim.

  Hamur pürüzsüz ve boza kıvamında olmalı.Eğer çok akışkan ise azıcık daha un katabiliriz.Sonra teflon tavaya 1 çay kaşığı kadar sıvı yağı dökelim ve ısıtalım.Dilerseniz hiç yağda kullanmayabilirsiniz ama biraz yağla ben daha çok seviyorum.





dantel krep 3
  


dantel krep 4


  Tava kızınca resimdeki gibi ne çok kalın nede ince olmayacak şekilde şekiller yapalım tavada.Önce etrafını yapıp ardından ortadaki çizgileri yapalım.Eğer sos sıkma kabınız varsa işiniz dahada kolay diyebilirim (bkz. fotoğrafı yanda ) İçine doldurup kapağını kapatıp şekiller yaparak sıkabiliriz,krema sıkma torbası da kullanabilirsiniz.Her ikisi de yoksa kaşıkla dikkatli bir şekilde de yapılabilir.

   Normal krepten farklı olarak yalnızca altını pişiriyoruz.piştiği zaman iki tarafını ortada birleştirip rulo yapıp dikkatli bir şekilde tavadan alalım.Hamur bitene kadar aynı işleme devam edelim,hamuru dökerken tavayı mutlaka ocaktan alıp,hamuru döküp tekrar ocağa alalım.

Pişen krepleri rulo şeklinde servis tabağına alalım ve sıcak olarak servis edelim.


AFİYET OLSUN...

No comments:

Post a Comment